2012. július 31., kedd

Vaníliás krémfagylalt








Variációk egy témára. Nincs nagy eltérés e között és a vaníliafagylalt egyszerűen receptje között, csak annyi, hogy mascarpone is van benne és kicsit több vaníliás cukor. Mégis, ez sokkal finomabb, mert krémesebb.












Hozzávalók kb. 20 gömbhöz:

1 adag vaníliaöntet
25 dkg házi mascarpone
2,5 dl habtejszín
3 dkg porcukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva

elkészítés:

  1. Elkészítjük a vaníliaöntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A 2 napig csöpögtetett házi mascarponét a porcukorral együtt kézi habverővel átkeverjük, hozzáöntjük a vaníliaöntetet, és simára dolgozzuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és széles fejű fakanállal óvatosan a fagylaltalaphoz forgatjuk.
  4. A habos állagú krémet jól záródó műanyag dobozba vagy fém dobozformába kanalazzuk és megfagyasztjuk. Nem szükséges átkeverni.
  5. Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen tudjuk adagolni. A krémfagylaltot ízlés szerint díszíthetjük (én most cukros dióval és szárított mangóval kínáltam).

Tipp:
A fagylaltot jegeskávéba is tehetjük, de bundás almához, túrós réteshez, szirnyikihez vagy brownie-hoz is kínálhatjuk.





















 

4 megjegyzés:

  1. ...és milyen nagyon szép ebben az új köntösben! *.* ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszi, örülök, ha tetszik! ♥ Jégkockákkal körbebugyolálva küldöm sok-sok dió és mangó társaságában, hogy teljes legyen az élvezet. ;)

      Törlés
    2. ♥ Köszönöm szépen! :)

      Törlés
    3. Hátigazánnincsmitszívesen! :D

      Törlés