Variációk egy témára. Nincs nagy eltérés e között és a vaníliafagylalt egyszerűen receptje között, csak annyi, hogy mascarpone is van benne és kicsit több vaníliás cukor. Mégis, ez sokkal finomabb, mert krémesebb.
1 adag vaníliaöntet
25 dkg házi mascarpone
2,5 dl habtejszín
3 dkg porcukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva
elkészítés:
- Elkészítjük a vaníliaöntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A 2 napig csöpögtetett, porcukorral kevert, házi mascarponét kézi habverővel átkeverjük, hozzáöntjük a vaníliaöntetet, és simára dolgozzuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és széles fejű fakanállal óvatosan a fagylaltalaphoz forgatjuk.
- A habos állagú krémet jól záródó műanyag dobozba vagy fém dobozformába kanalazzuk és megfagyasztjuk. Nem szükséges átkeverni.
- Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen tudjuk adagolni. A krémfagylaltot ízlés szerint díszíthetjük (pl. cukros dióval, szárított mangóval).
A fagylaltot jegeskávéba is tehetjük, de bundás almához, túrós réteshez, szirnyikihez vagy brownie-hoz is kínálhatjuk.
...és milyen nagyon szép ebben az új köntösben! *.* ♥
VálaszTörlésDe aranyos vagy, köszi, örülök, ha tetszik! ♥ Jégkockákkal körbebugyolálva küldöm sok-sok dió és mangó társaságában, hogy teljes legyen az élvezet. ;)
Törlés♥ Köszönöm szépen! :)
TörlésHátigazánnincsmitszívesen! :D
Törlés