2012. július 31., kedd

Vaníliafagylalt egyszerűen







Ez életem első fagyija az epres mellett, és ilyen módon nem is saját ötlet, nehogy már az elején elrontsam. A "Kifőztük" magazinban találtam. Nem is gondoltam volna, de pont olyan lett, mint az a vaníliafagyi, amit az egyik szupermarketben szoktunk venni. Krémes és valóban vaníliaízű.

Hozzávalók kb. 10 gombóchoz:

1,5 dl tej
½ tubus cukrozott sűrített tej (lehet házilag készített is)
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
2,5 dl habtejszín

elkészítés:

  1. A tojássárgákat a cukorral egy lábosban habosra keverjük.
  2. A tejet a sűrített tejjel meglangyosítjuk és vékony sugárban a kikavart tojáshoz adjuk.
  3. A fagylaltalapot kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ne forraljuk fel!
  4. A tűzről levéve beleszórjuk a vaníliás cukrot is és teljesen kihűtjük.
  5. A hideg tejszínt behűtött edényben kemény habbá verjük és beleforgatjuk a vaníliás tejbe.
  6. Jól záródó műanyag dobozba kanalazzuk, mélyhűtőben dermesztjük 1-2 órán át, majd 30 percenként villával óvatosan átkavarjuk. Hagyjuk teljesen megfagyni.
  7. Tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen belőle szedni.
  8. Tálkákba vagy fagylalttölcsérbe, fagylaltkosárkába szedjük, de jeges kávéval is kínálhatjuk. Megbolondíthatjuk karamellöntettel is.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése