2012. július 30., hétfő

Tükörtojás gazdagon







Én mindent turbózok – ezt is. Főleg, ha fogyókúrázom és száműznöm kell a kenyeret a tojásos ételek mellől. Igazán ízletes az ilyen tükörtoji, és tényleg meg lehet enni szénhidrátbomba nélkül is. Kínálhatjuk főtt, frankfurti virslihez is, csalamádéval. Teljes lesz az élvezet, tuti jól lakunk vele, és még csak nem is hízunk tőle. Na jó, a sajtot leszámítva! ;)















Hozzávalók 1 személyre:

3 tojás
1 egészen kis fej lila hagyma
1 szelet kaliforniai paprika
morzsolt vagy friss bazsalikom
őrölt csili

1 vastagabb szelet trappista vagy eidami sajt
1 tk. mangalicazsír

elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítjuk, a paprikával együtt felaprítjuk, és serpenyőben, felhevített zsíron  megdinszteljük.
  2. A serpenyőt levesszük a tűzről, a hagymás paprika felét kiszedjük belőle, és félretesszük.
  3. A tojásokat ráütjük a serpenyőben maradt hagymás paprikára, a tetején eloszlatjuk a félretett dinsztelt zöldségeket, és megfűszerezzük.
  4. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, rászórjuk a tojásra, és fedő alatt, kis lángon készre sütjük. (Ki-ki ahogy szereti, lágyabbra vagy keményebbre.)
  5. A kész tojásételt tányérra csúsztatjuk, és friss kenyeret adunk mellé.

















2 megjegyzés:

  1. Hát ezt most azonnal meg kell(ene) kóstolni! :D Annyira guszta, színes és nagyon finom lehet! Még jó, hogy mindent turbózol, mert így ilyen klassz dolgok születnek egy szimpla tükörtojásból! :) Elcsentem... :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! :) Reggelire küldöm friss bagettel, mert az úgy az igazi. ;) Azóta már más módon is felturbóztam, úgy is nagyon finom, de majd abból is küldök. :)

      Törlés