2012. július 30.

Tükörtojás gazdagon






Én mindent turbózok – ezt is. Főleg, ha fogyókúrázom és száműznöm kell a kenyeret a tojásos ételek mellől. Igazán ízletes az ilyen tükörtoji, és tényleg meg lehet enni szénhidrátbomba nélkül is. Kínálhatjuk főtt, frankfurti virslihez is, csalamádéval. Teljes lesz az élvezet, tuti jól lakunk vele, és még csak nem is hízunk tőle. Na jó, a sajtot leszámítva! ;)






Hozzávalók 1 személyre:

3 tojás
1 kis fej lila hagyma
1 szelet kaliforniai paprika
morzsolt vagy friss bazsalikom
őrölt csili

1 vastagabb szelet trappista vagy eidami sajt
1 tk. mangalicazsír

elkészítés:
  1. A megtisztított hagymát és a paprikát felaprítjuk, felhevített zsíron megdinszteljük. A tűzről lehúzva kivesszük belőle a hagymás paprika felét, és félretesszük.
  2. A tojásokat ráütjük a serpenyőben maradt hagymás alapra, a tetején eloszlatjuk a kivett hagymás alap másik felét, és megfűszerezzük.
  3. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, rászórjuk a tojásra, és a tűzre visszatéve, fedő alatt, kis lángon készre sütjük. (Lehet lágyabbra vagy sültebbre.)
  4. A kész tojásételt tányérra csúsztatjuk, és savanyúságot (aki nem diétázik, annak friss kenyeret) kínálunk hozzá.








2 megjegyzés:

  1. Hát ezt most azonnal meg kell(ene) kóstolni! :D Annyira guszta, színes és nagyon finom lehet! Még jó, hogy mindent turbózol, mert így ilyen klassz dolgok születnek egy szimpla tükörtojásból! :) Elcsentem... :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! :) Reggelire küldöm friss bagettel, mert az úgy az igazi. ;) Azóta már más módon is felturbóztam, úgy is nagyon finom, de majd abból is küldök. :)

      Törlés