2012. július 30., hétfő

Tojásos-hagymás krumpli





    Alap kaja, imádjuk. Pláne friss, fehér kenyérrel vagy kiflivel. Jáááj...
    A Kedvesem csakis így hajlandó megenni a rántottát – sült krumplival. A fene vinné el, még hidegen is finom! :D




    Hozzávalók 2-3 személyre:

    80 dkg krumpli (tisztítva mérve)
    6 nagyobb tojás
    1 nagy fej vöröshagyma
    mangalicazsír
    só (ízlés szerint)
    napraforgóolaj vagy zsír

    elkészítés:

    1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és forró olajban/zsírban pirosra sütjük. Leszűrjük.
    2. A hagymát felaprítjuk és kevés zsíron megpirítjuk.
    3. A kész sült krumplit átborítjuk egy másik serpenyőbe (nem kell nagyon lecsöpögtetni róla az olajat), megsózzuk, rászedjük a pirított hagymát, és alaposan összeforgatjuk.
    4. A felvert tojásokat enyhén sózzuk, ráöntjük a hagymás krumplira, és addig sütjük, míg a tojás pirulni nem kezd. Friss vagy enyhén pirított kenyeret vagy kiflit kínálunk hozzá.






    2 megjegyzés:

    1. Szia!

      Tegnap elkészítettem ezt az ételt és nagyon finom! Eleinte kicsit csodálkoztam,hogy mennyire illenek össze ezek az ízek. De nagyon-nagyon kellemeset csalódtam. A férjem pedig nagyon dicsérte! Megértelek titeket, hogy szeretitek. Én is felveszem a repertoáromba. :D

      Köszi a szuper recepteket,amiket itt találok a blogodon. Ezekkel nem nyúlhatok mellé. :)

      Sok sikert és csak így tovább!!

      Üdv, Kinga

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Kedves Kinga! Köszönöm a kedves szavaidat. Örülök, hogy egy olyan ételt próbáltál ki, és még ízlett is, amit eddig nem ismertél. :) Klassz, hogy ezek után máskor is sort fogsz rá keríteni. Az pedig kimondottan jól esik, hogy tetszenek a receptjeim. Igyekszem ezek utáni is megfelelni az elvárásoknak. :)

        Törlés