2012. július 30., hétfő

Virslivel töltött rizsrántotta





Nem mintha nálunk mindig lenne itthon virsli, de azért elég sűrűn elfordul. Megint ez adta az ötletet, mint ahogy korábban is néhányszor. Virsli kisasszony és én, úgy látszik, jóban vagyunk. Gyümölcskenyér sütőformám sokáig szűzen figyelt a konyhaszekrényben. Gondoltam, éppen itt az ideje fölavatni. Virsli kisasszonyt bele is ültettem némi tojásos masszával keretezve, és megszületett a... majdnem azt írtam, hogy csoda. Csodáról azonban sajnos nem számolhatok be, mert ez a kaja nem az a fajta, ami után megnyaljuk a 10 ujjunkat is, de azért egész ehetőre sikeredett. Egyébként bárhogyan továbbfejleszthető, variálható; és ki tudja, talán még valóban csodát is művelhet vele valaki, akinek kedve szottyan rá, hogy elkészítse. Akinek azonban ez a kis történet elvette a kedvét attól, hogy megsüsse, annak gyorsan elárulom, hogy szavazzon mégis bizalmat neki, mert az én véleményemre a válogatósságom miatt nem mindig szabad adni. Másnak ui. kifejezetten ízlett, tehát akár Te vagy Ön is pozitívan csalódhat.



Hozzávalók 3-4 személyre:

1 zacskó gyorsrizs (125 g)
4 tojás
3 szál frankfurti virsli
1 közepes fej vöröshagyma
3 szelet szendvicssonka
5 dkg trappista sajt
színes bors
őrölt fekete bors
őrölt csilipaprika
kevés napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A rizst 10-12 perc alatt sós vízben megfőzzük, ha szükséges, még sózzuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tojásokat. (A tojásba előzőleg kevés tejet is keverhetünk.)
  2. A virslit és a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon kb. 5 perc alatt megpirítjuk, közben megszórjuk a kétféle borssal, majd kihűtjük.
  3. Egy gyümölcskenyér formát vékonyan kiolajozunk és egy réteg tojásos rizst kanalazunk bele.
  4. A rizsre rásimítjuk a hagymás virslit úgy, hogy a virsli ne érjen a forma oldalához.
  5. A virslit beborítjuk a sajtszeletekkel, majd a sonkával, végül pedig a maradék rizst is rásimítjuk.
  6. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, tálra borítjuk és a tetejét megszórjuk őrölt chilipaprikával. Szeleteljük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idó: 45 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése