2012. július 30., hétfő

Hagymás-tojásos krumpli darált hússal





Jól van, tudom, ez majdnem pont ugyanaz, mint a tojásos-hagymás krumpli. Ja, majdnem. Csak ebben van darált hús. :) És itt le is zárhatnám a recept előtti szövegelést. Csak még annyit: tessék kipróbálni... …én szóltam!

Hozzávalók 2 személyre:

6 szem burgonya
6 tojás
2 fej vöröshagyma
fél szál hegyes erős paprika
napraforgóolaj
sült krumpli fűszersó vagy só (ízlés szerint)
15 dkg maradék, készre sütött darált hús

elkészítés:

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és forró olajban pirosra sütjük.
  2. A hagymát és az erős paprikát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kész darált húst, és összemelegítjük a hagymás alapon.
  3. A kész sült krumplit lecsepegtetjük, tálba tesszük, megszórjuk a fűszersóval, és rászedjük az erős darált húst. Alaposan összeforgatjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe.
  4. A tojásokat felverjük, enyhén sózzuk, ráöntjük a hagymás krumplira, és addig sütjük, amíg a tojás pirulni nem kezd. Friss házi kenyeret adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése