2012. július 30., hétfő

Hagymás-tojásos krumpli darált hússal







Jól van, tudom, ez majdnem pont ugyanaz, mint a tojásos-hagymás krumpli. Ja, majdnem. Csak ebben van darált hús. :-) És itt le is zárhatnám a recept előtti szövegelést. Csak még annyit: tessék kipróbálni... …én szóltam!

Hozzávalók 2 személyre:

6 közepes méretű burgonya
6 tojás
2 fej vöröshagyma
fél szál hegyes erős paprika
napraforgóolaj
sült krumpli fűszersó vagy só (ízlés szerint)
15 dkg maradék, készre sütött darált hús

elkészítés:

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és forró olajban pirosra sütjük.
  2. Miközben a krumpli sül, a hagymát és az erős paprikát apróra vágjuk,  és kevés olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kész darált húst, és felmelegítjük a hagymán.
  4. A kész sült krumplit tálba szedjük (nem kell nagyon lecsöpögtetni az olajat), fűszersóval megszórjuk, rászedjük az erős paprikás-darált húsos pirított hagymát, alaposan összeforgatjuk és visszatesszük a serpenyőbe.
  5. A tojásokat felverjük, enyhén sózzuk, ráöntjük a hagymás krumplira, és addig sütjük, amíg a tojás pirulni nem kezd. Friss házi kenyeret adunk mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése