2012. július 31.

Szedres-epres babapiskóta desszert diókrémmel





Meddig lehet variálni a diókrémes desszerteket? Azt hiszem, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, amíg ki nem próbáltuk a létező összes gyümölccsel. A lényeg, hogy a tetején diókrém legyen, mert ez a kulcs a Kedvesem szívéhez. Na jó, elég nagy baj lenne, ha enélkül nem szeretne, de azt kell mondjam, ha diós édességet sütök, akkor aznap biztos, hogy különösen nagy szeretettel viszonyul hozzám hálája jeléül. Akinek tehát a férje, barátja, szeretője szintén diórajongó, az készítse el neki ezt a nyalánkságot, és garantált az aznapi boldogság. :D




Hozzávalók 8-10 személyre:

Rétegezéshez:
30 db babapiskóta

20 dkg étcsokoládé
kb. 1,5 dl tej
1 ek. cukor
25 dkg fagyasztott szeder
25 dkg fagyasztott eper
4 ek. befőzőcukor

Diókrémhez:
1 l tej
3 tojás
18 dkg cukor
18 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
16 dkg vaj
20 dkg darált dióbél

elkészítés:
  1. A babapiskótákat háromba törjük, és a felével kirakjuk tál alját. A csokoládét a tejjel és a cukorral gőz fölött megolvasztjuk, és a felével meglocsoljuk a lerakott babapiskótát.
  2. A még jeges gyümölcsöket külön lábasokban 2-2 evőkanál befőzőcukorral kis lángon darabosra főzzük, a levüket a felére elforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
  3. A diókrémhez a tojásokat a cukorral kikeverjük, kisebb adagokban simára dolgozzuk a liszttel, és felöntjük a tej felével.
  4. A tej másik felét felforrósítjuk (nem forraljuk fel!), a tűzről levéve hozzácsorgatjuk a tojásos tejet, majd a tűzre visszatéve, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hűlni hagyjuk, és közben néhányszor átkevergetjük. (Több, mint 1,5 kg krémet kapunk.)
  5. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, beleforgatjuk a diót, és a langyosra hűlt krémhez keverjük.
  6. A szederdzsemet a csokis babapiskótára pötyögtetjük, rákanalazzuk a diós krém felét, majd elosztjuk rajta a többi babapiskótát, és csokoládét csorgatunk rá. Elosztjuk rajta az eperdzsemet, amit befedünk a maradék krémmel. A desszertet pár órára hűtőbe tesszük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése