2012. július 31., kedd

Szedres-epres babapiskóta desszert diókrémmel







Meddig lehet variálni a diókrémes desszerteket? Azt hiszem, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, amíg ki nem próbáltuk a létező összes gyümölccsel. A lényeg, hogy a tetején diókrém legyen, mert ez a kulcs a Kedvesem szívéhez. Na jó, elég nagy baj lenne, ha enélkül nem szeretne, de azt kell mondjam, ha diós édességet sütök, akkor aznap biztos, hogy különösen nagy szeretettel viszonyul hozzám hálája jeléül. Akinek tehát a férje, barátja, szeretője szintén diórajongó, az készítse el neki ezt a nyalánkságot, és garantált az aznapi boldogság.







Hozzávalók 8-10 személyre:

30 db babapiskóta

20 dkg étcsokoládé
kb. 1,5 dl tej
1 ek cukor
25 dkg fagyasztott szeder
25 dkg fagyasztott eper
2-2 ek befőzőcukor


Diós krémhez:
1 l tej
3 tojás
18 dkg cukor
18 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
16 dkg vaj
20 dkg darált dióbél


elkészítés:

  1. A babapiskótákat háromba törjük és a kapott mennyiség felével kirakjuk egy nagy tál alját.
  2. A csokit a tejjel és a cukorral gőz fölött megolvasztjuk és a fele adaggal meglocsoljuk a lerakott babapiskótát.
  3. A még jeges gyümölcsöket külön edényekben 2-2 ek befőzőcukorral kis lángon darabosra főzzük, hagyjuk, hogy a leve félig elpárologjon és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojásokat a cukorral kikeverjük, kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tej felével.
  5. A tej másik felét felforrósítjuk (nem forraljuk fel), a tűzről levéve hozzácsurgatjuk a tojásos tejet, majd a tűzre visszatéve folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hűlni hagyjuk, közben néhányszor átkevergetjük, hogy ne bőrösödjön be. (Több, mint 1,5 kg krémet kapunk.)
  6. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, beleforgatjuk a diót és a langyosra hűlt krémbe keverjük.
  7. A szederdzsemet a csokis babapiskótára pötyögtetjük, rákanalazzuk a diós krém felét, majd ezt is kirakjuk a többi babapiskótával, amire szintén csokit csurgatunk.
  8. Erre a rétegre jön - szépen elosztva - az eperdzsem, amit aztán a maradék krémmel befedünk.
  9. A desszertet pár órára hűtőbe tesszük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése