2012. július 31., kedd

Körtekrémes desszert







Annyi körtelevest főztem, hogy pár napig azt ettük, de még mindig maradt egy kevés, amit viszont már nem volt kedvünk magában megenni. Ezért valami gyorsan elkészíthető édességet csináltam belőle. Így az újabb körteadagból is fel tudtam használni pár darabot.
Mandulát vagy morzsolt babapiskótát is szórhatunk a tetejére, de a babapiskóták közötti körtés rétegre is mehet a dióból, mandulából.

Hozzávalók 6 személyre:

20 db babapiskóta
20 dkg étcsokoládé
2 dl tej
2-3 db körte
1 tk fahéj
1 ek méz
1 citrom leve
víz (amennyi a körtét ellepi)
23 dkg maradék körtekrémleves
2 dl habtejszín
10 g zselatin fix
3 ek pirított dió

elkészítés:

  1. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, edénybe tesszük, majd a fahéjjal, a citromlével és a mézzel együtt kevés vízzel puhára főzzük.
  2. A babapiskótákat háromba törjük, a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját és a tejjel együtt, gőz fölött megolvasztott étcsoki felével meglocsoljuk.
  3. A körteszeletekkel beborítjuk a csokis babapiskótát, majd újabb réteg piskóta következik és erre pedig a maradék csoki.
  4. A körtelevest tejszínnel hígítjuk, összekeverjük a zselatin fix-szel és a piskóta tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni.
  5. A diót apróra törjük, serpenyőben kissé megpirítjuk és megszórjuk vele az édesség tetejét. Tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése