2012. július 31.

Körtekrémes desszert





Annyi körtelevest főztem, hogy pár napig azt ettük, de még mindig maradt egy kevés, amit viszont már nem volt kedvünk magában megenni. Ezért valami gyorsan elkészíthető édességet csináltam belőle. Így az újabb körteadagból is fel tudtam használni pár darabot.
Mandulát vagy morzsolt babapiskótát is szórhatunk a tetejére, de a babapiskóták közötti körtés rétegre is mehet a dióból, mandulából. 


Hozzávalók 6 személyre:

20 db babapiskóta
20 dkg étcsokoládé
2 dl tej
2-3 körte
1 tk. őrölt fahéj
1 ek. méz
1 citrom leve
víz (amennyi a körtét ellepi)
23 dkg maradék körtekrémleves
2 dl habtejszín
10 g zselatin fix
3 ek. pirított dió

elkészítés:
  1. A meghámozott, magházától megfosztott körtéket vastag szeletekre vágjuk, és lábasba téve, a fahéjjal, a citromlével és a mézzel együtt kevés vízben puhára főzzük.
  2. A babapiskótákat háromba törjük, a felével kirakjuk a tál alját, majd meglocsoljuk a gőz fölött megolvasztott, tejjel kevert étcsokoládé felével. A körteszeleteket a csokis babapiskótára rendezzük, és erre újabb réteg piskóta, ill. csokoládé kerül.
  3. A kész körtekrémlevest tejszínnel hígítjuk, összekeverjük a zselatin fix-szel, és egyenletesen elosztjuk a piskóta tetején. Hűtőbe tesszük.
  4. Az apróra tört diót zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk és megszórjuk vele az édesség tetejét. Tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése