Életem első fagyija volt ez, amit feltétlenül ki kellett próbálnom, hiszen epres a drágám. Valódi fagyi ez, nem az a krémes fajta. Aki tehát nem kedveli a vizes alapú fagylaltokat, annak ez valószínűleg nem lesz kedvence. Pedig kánikulában kifejezetten üdítő, hűsítő. A vizességéből sokat el lehet venni, ha a joghurtot 2 napon át csöpögtetjük.
Sajnos nekem nincs fagylaltgépem, ezért minden fagyit anélkül készítek.
Sajnos nekem nincs fagylaltgépem, ezért minden fagyit anélkül készítek.
Hozzávalók kb. 15 gombóchoz:
35 dkg eper
1 dl natúr joghurt
1 dl híg tejföl
2 dl habtejszín
4 ek. porcukor
elkészítés:
- Az kicsumázott epret feldaraboljuk, botmixerrel pépesítjük (a magocskákat teaszűrőn átpasszírozhatjuk), majd hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, a tejszínt, a cukrot, és alaposan összekeverjük
- A folyékony fagylaltalapot jól záródó műanyag dobozba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük. 20-30 percenként villával átkeverjük, amíg teljesen megdermed.
- A kész fagylaltot tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen szedni belőle. Friss eperszemekkel kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése