2012. július 31., kedd

Joghurtos eperfagyi villámgyorsan






Életem első fagyija volt ez, amit feltétlenül ki kellett próbálnom, hiszen epres a drágám. Valódi fagyi ez, nem az a krémes fajta. Aki tehát nem kedveli a vizes alapú fagylaltokat, annak ez valószínűleg nem lesz kedvence. Pedig kánikulában kifejezetten üdítő, hűsítő. A vizességéből sokat el lehet venni, ha a joghurtot 2 napon át csöpögtetjük.

Sajnos neken nincs fagylaltgépem, ezért minden fagyit anélkül készítek.

Hozzávalók kb. 15 gombóchoz:

35 dkg eper
1 dl natúr joghurt
1 dl híg tejföl
2 dl habtejszín
4 ek porcukor

elkészítés:

  1. Az epret megmossuk, csumájától megfosztjuk, félbevágjuk és botmixerrel pépesítjük. (Akit zavarnak a magocskák, teaszűrőn átpasszírozhatja.)
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, a tejszínt, a cukrot és elkeverjük az eperpéppel.
  3. A folyékony fagylaltalapot jól záródó műanyag dobozba öntjük és mélyhűtőbe tesszük.
  4. 20-30 percenként villával átkeverjük, amíg teljesen megdermed.
  5. A kész fagylaltot tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen szedni belőle. Friss eperszemekkel kínálhatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése