A Nutella sok mindenbe jó, fagyiba is. A korábbi vaníliafagylaltot dobtam fel ilyen módon. Csak annyit jegyeznék meg, hogy a Nutellának az a szokása, hogy hűvös helyen megdermed, márpedig a fagylalt egy jeges közeg, tehát biztos, hogy a nuti nem marad benne folyós állagú. Aki szereti a keményebb darabokat a fagyiban, annak ez biztos ízleni fog.
Hozzávalók 0,5 l fagylalthoz:
4,5 dl tej
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl cukrozott sűrített tej (vagy cukrozatlan sűrített tej + 2 ek. cukor)
Nutella ízlés szerint
elkészítés:
Hozzávalók 0,5 l fagylalthoz:
4,5 dl tej
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl cukrozott sűrített tej (vagy cukrozatlan sűrített tej + 2 ek. cukor)
Nutella ízlés szerint
elkészítés:
- A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival a vaníliarúddal felmelegítjük (nem forraljuk!), majd lefedve, min. 30 percet állni hagyjuk.
- A tojássárgákat a porcukorral kihabosítjuk, a vaníliás tejhez öntjük, amiből előzőleg kivettük a vaníliarudat, és kis lángon besűrítjük. (Nem lesz sodó állagú, csak kicsit sűrűbb a tejnél.) Kihűtjük.
- A sűrített tejet a vaníliás krémhez keverjük, és jól záródó műanyag dobozba öntjük.
- A fagylaltalapot fél óránként 3-4 alkalommal villával alaposan átkeverjük, és amint kásássá válik, villával lágyan belekeverjük a vízfürdőben felmelegített, folyékony Nutellát. (Nem lesz olyan szép márványos, hiszen a mogyorókrém azonnal megszilárdul.) A fagylaltot teljesen megfagyasztjuk.
- Önmagában fogyasztjuk, vagy jeges kávéhoz, esetleg bundázott gyümölcsök mellé is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése