2012. július 31., kedd

Mascarponés Nutellafagyi







Annyira belejöttem a mascarpone itthoni készítésébe, hogy ezt a fagyit kitalálni már gyerekjáték volt. A polcon kuksoló Nutellás üveg tartalma nem is végezhette volna jobb helyen, mint ebben a fagyiban. Olyan krémes és ellenállhatatlan lett, hogy a fogyókúránk kellős közepén merénylet volt egy ilyet birtokolni a mélyhűtőben. Márpedig megcsináltam, szóval mégse mehetett pocsékba. Azt találtam ki, hogy minden nap engedélyezek magunknak 2-2 gömböt, attól biztos nem hízunk el, ugyanakkor a krémfagyi adta örömöket is átélhetjük, mégpedig több napon át, mivel így sokáig tartott. Picit a csokifagyihoz hasonlatos. Kívánom, hogy másnak is része legyen afféle boldogságban, amit a fagylaltoknak eme példánya nyújtani tud.

Hozzávalók kb. 20 gömbhöz:

1 tojássárgája
2 ek méz
1,5 dl tej
3 púpozott ek Nutella
25 dkg házi mascarpone
2,5 dl habtejszín
csokiöntet (bolti, csokis desszertszósz)

elkészítés:

  1. A tojássárgáját a mézzel habosra keverjük. A Nutellát vízfürdőben megolvasztjuk.)
  2. Egy lábosban a tejet, a folyékony Nutellát és a mézet elkeverjük, és kis lángon, folyamatos keverés mellett elkezdjük melegíteni.
  3. Amikor már langyos, hozzáöntjük a cukros tojást és az egészet felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Teljesen kihűtjük.
  4. A mascarponét kézi habverővel átkeverjük, beleöntjük a Nutellás tejet és simára keverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a fagylaltalaphoz.
  6. Jól záródó műanyag dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük 1 órára.
  7. A a csokiöntetes tubusból a fagyi tetejére kis adagokban, körkörösen csíkokat locsolunk és egy kanál nyelével márványmintát rajzolunk bele. Teljesen megfagyasztjuk.
  8. Gombócozás előtt 15 perccel kivesszük a fagyasztóból, hogy kicsit olvadjon és ezután tálalhatjuk.
  9. Díszítésül szórhatunk rá mogyorós grillázst vagy akár aszalt gyümölcsdarabokat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése