A Kedvesem szülinapjára sütött diótortába való krémet másra is fel lehet használni. Főleg, ha az ember lánya túl sokat csinál belőle. Na, én pont így jártam. Tulajdonképpen elnyalogattuk volna csak úgy magában is, de mivel volt itthon lecukrozott eprem, úgy döntöttem, csinálok belőle valami egyszerűt, amit kombinálni lehet a szekrényben figyelő szintén maradék babapiskótával és a kevéske, sorsára váró étcsokival. Így született meg ez a desszert.
Hozzávalók 6 személyre:
20 db babapiskóta
30 dkg eper
2 ek. cukor
60 dkg főzött diókrém
2,5 dl habtejszín
3 ek. porcukor
5 dkg étcsokoládé
2 ek. tej
durvára tört Amarettini keksz
néhány szem friss eper vagy málna
elkészítés:
- Az epret összekeverjük 2 evőkanál cukorral, és másnapig hűtőbe tesszük. Elkészítjük a diókrémet.
- A babapiskótákat félbetörjük, a felével kirakjuk az edény alját, és meglocsoljuk a fele mennyiségű, tejjel lazított, gőz fölött megolvasztott csokoládéval.
- A cukrozott epret lecsöpögtetjük (a levét szörpnek használhatjuk), villával áttörjük és szétoszlatjuk a csokis piskótán.
- A másik adag babapiskótával kirakjuk a csokis-epres réteget, és megöntözzük a többi csokoládémázzal.
- A tejszínt felverjük, 3 púpozott evőkanálnyit a diókrémhez keverjük és rásimítjuk a csokis-epres babapiskótára.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon, majd tálaláskor megszórjuk a kekszmorzsával, és eper vagy málnaszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése