2012. július 31., kedd

Epres diómisu






A Kedvesem szülinapjára sütött diótortába való krémet másra is fel lehet használni. Főleg, ha az ember lánya túl sokat csinál belőle. Na, én pont így jártam. Tulajdonképpen elnyalogattuk volna csak úgy magában is, de mivel volt itthon lecukrozott eprem, úgy döntöttem, csinálok belőle valami egyszerűt, amit kombinálni lehet a szekrényben figyelő szintén maradék babapiskótával és a kevéske, sorsára váró étcsokival. Így született meg ez a desszert.







Hozzávalók 6 személyre:

20 db babapiskóta
30 dkg cukrozott eper
60 dkg főzött diókrém
2,5 dl habtejszín
3 ek. porcukor
5 dkg étcsokoládé
2 ek. tej
durvára tört Amarettini keksz (ízlés szerinti mennyiségben)
néhány szem friss eper vagy málna

elkészítés:

  1. Az epret 2 ek cukorral leszórjuk és másnapig hűtőbe tesszük.
  2. A babapiskótákat félbetörjük és a fele mennyiséggel kirakjuk az edény alját.
  3. A csokit a tejjel lazítva gőz fölött megolvasztjuk és a máz felét egy kanál segítségével a babapiskóták tetejére locsoljuk.
  4. A cukrozott eperről leöntjük a levét, villával durvára törjük és szétoszlatjuk a csokis piskótán.
  5. A maradék babapiskóta az előbbi rétegre kerül és ezt is megöntözzük a csokimázzal.
  6. A tejszínt felverjük, 3 púpozott ek-nyi mennyiséget elkeverünk a diókrémmel és a masszát rásimítjuk a csokis-epres babapiskótára.
  7. Pár órán át hűtőben tároljuk, amíg a babapiskóta megpuhul, majd tálaláskor megszórjuk a kekszmorzsával és eper vagy málnaszemekkel díszítjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése