2012. július 30.

Darált húsos-virslis rakott krumpli





Ez tipikusan az az étel, amikor semmiből sincs elegendő mennyiség otthon, de ha összedobáljuk mindazt, amit a hűtőben találunk, és azok összeillenek, akkor meg is van az ebédnek vagy vacsorának való. Így aztán nincs is egyéb hozzáfűznivalóm, mert ez az étel pont így született meg.
Utólag elnézve mégis csak volt itthon mindenből elegendő mennyiség. :D




Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg sütni való burgonya (hámozva)
4 szál frankfurti virsli
1 nagy fej vöröshagyma
½ szál hegyes erős paprika
20 dkg darált hús (készre sütve)
5 db főtt tojás
4 ek. konzerv kukorica
60 dkg 20%-os tejföl
10 dkg magyaros ízű tömlős sajt
1 tk. sűrített paradicsom
sült krumpli fűszersó
1 mk. cayenne bors
10 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:
  1. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, olajban pirosra sütjük, tálba szedjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és ízlés szerint beszórjuk sült krumpli fűszersóval. A tojásokat közben 10 perc alatt keményre főzzük, majd karikákra vágjuk.
  2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, 2 ek olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott virslit és pirulásig sütjük.
  3. Belekeverjük a maradék sült darált húst (ez nálam hagymás-pirospaprikás ízesítésű, kevés őrölt borssal), a kukoricát, cayenne borssal megszórjuk és összeforgatjuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a tömlős sajttal és a sűrített paradicsommal, kiveszünk belőle 2 evőkanálnyit és kikenjük vele egy tűzálló tál alját.
  5. A sült krumpli felével kirakjuk a tál alját, erre halmozzuk a tojások felét.
  6. Ezt a két réteget megkenjük az ízesített tejföl felénél egy kicsit kevesebbel, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a darált húsos virslit.
  7. Szétosztjuk rajta a maradék tojáskarikákat, befedjük a megmaradt krumplival és szépen elsimítjuk rajta a maradék tejfölt.
  8. Forró sütőben megsütjük, de ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. A sütési idő vége felé az ételt megszórjuk reszelt sajttal, amit ráolvasztunk, vagy aki szereti, rá is piríthatja. (Én lassan szoktam sütni, mert így is szépen átmelegszik, de nem ég meg a teteje.)
sütési hőfok: 180℃
sütési mód: alul-felül
sütési idő: kb. 45 perc





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése