Ahogy a Reg-Enor tisztítókúrában szépen haladtunk előre, úgy kezdett alábbhagyni a fáradtságérzet, és egyre nagyobb kedvvel mentem ki a konyhába, megfőzni az ebédet. Egy ilyen jó napon született meg ez az étel, ami ugyan szintén nem bonyolult, de azért mégiscsak több időt vesz igénybe, mint egy tojáspöri elkészítése. :D
A főleg leveszöldségekből lévő fasírt igazán kellemes ízű és állagú, a bulgurral együtt laktató ebéd. :) Nem utolsó sorban jó hatással van az egészségünkre is. :)
A főleg leveszöldségekből lévő fasírt igazán kellemes ízű és állagú, a bulgurral együtt laktató ebéd. :) Nem utolsó sorban jó hatással van az egészségünkre is. :)
Hozzávalók 2-3 személyre:
a zöldségtallérhoz:
2 szál (kb. 15 dkg) sárgarépa (tisztított mennyiség)
2 szál (kb. 10 dkg) gyökér (tisztított mennyiség)
10 dkg póréhagyma (tisztított mennyiség)
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. morzsolt oregánó
1 tk. szárított kakukkfű
őrölt fekete bors
só
2 tojás
5 dkg finom szemcsés zabpehely
teljes kiőrlésű házi zsemlemorzsa a forgatáshoz
mangalicazsír a sütéshez
a cukkinis bulgurhoz:
10 dkg bio bulgur
15 dkg cukkini
1 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. morzsolt oregánó
1 tk. szárított kakukkfű
1 csapott tk. őrölt pirospaprika
1 mk. őrölt kömény
őrölt fekete bors
só
3 dkg mangalica-, liba- vagy kacsazsír
1 dl víz
elkészítés:
- A megtisztított sárgarépát a gyökérrel késes aprítóban ledaráljuk, vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a késes aprítóval ledarált póréhagymát, és befűszerezzük. Elkeverjük benne a tojást és a zabpelyhet.
- A masszából kicsit púpozottabb fagylaltos kanálnyi mennyiségű adagokat veszünk ki, és 10 darab tallért formázunk belőle. Zsemlemorzsába forgatjuk.
- A bulgurt másfélszeres mennyiségű vízben nagy lángon felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, néha megkeverve puhára főzzük. Lefedve hagyjuk.
- A lila hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a felhevített zsíron, fedő alatt aranysárgára pároljuk, majd megfűszerezzük, rátesszük a cukkinit, enyhén sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a főtt bulgurt, utánasózzuk, és lefedve melegen tartjuk.
- A zöldségtallérokat közepesen mély, felhevített zsírban mindkét oldalukon kisütjük, és papírtörlőre szedjük. A bulgurral együtt tálaljuk. Paradicsomsalátát is kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
- Reg-Enor tisztítókúra esetén a főtt bulgurhoz plusz 2 dkg olvasztott zsírt keverünk, és ezután tesszük rá a cukkinis alapra.
- Reg-Enor diétán kívül a tallérokat kókusz- vagy egyéb növényi olajban is kisüthetjük, ill. a köretet extra szűz olívaolajjal készíthetjük. Adhatunk mellé finoman fűszerezett növényi tejfölt mártogatónak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése