2017. február 6., hétfő

Sajtos-fokhagymás tejfölös palacsinta vegyes csírával









A legutóbbi palacsintasütésből kimaradt 2 darab, és mivel imádom a sós töltelékkel készült palacsintákat, ill. konkrétan a sajtos-tejfölös a kedvencem, így ez lett az ebédem. Ezúttal azonban egy kis fokhagymát is kevertem a tejfölbe, és bár maga a recept alapból sem egy nagy valami, mégis szerintem sokkal finomabb lett ezzel a kis plusszal. Megérdemelte, hogy felkerüljön a blogra. :)
Nem csak ebédre, de reggelire vagy vacsorára is elkészíthetjük.









Hozzávalók 1 személyre:

2 palacsinta (lehet másnapos is)
4 ek. tejföl
2 gerezd fokhagyma
6 dkg Pannónia sajt reszelve
őrölt fehér bors
zöldfűszeres só
1 tk. olívaolaj
1 marék vegyes csíra

elkészítés:

  1. A megtisztított fokhagymagerezdeket az olajon megpirítjuk, kevés fűszersóval meghintve mozsárban összetörjük, majd az őrölt borsot is hozzáadva elkeverjük a tejföllel.
  2. A palacsinták egyik felét megkenjük 2-2 evőkanál fokhagymás tejföllel, megszórjuk 3-3 dkg reszelt sajttal, és mindkettőt háromszög alakúra hajtjuk.
  3. Beletesszük abba a serpenyőbe, amiben a fokhagymát sütöttük, és mindkét oldalukat átmelegítjük. A csírával együtt tálaljuk.














A recept a Kifőztük gasztromagazin februári számában is megjelent.



2 megjegyzés:

  1. Hű, ez a palacsinta nálam nagy kedvenc lenne! :) Kérhetek? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam-tudtam! :D Már teszem is a tányérodra, hogy éhen ne maradj! ;)

      Törlés