2017. június 12.

Kapucsínós szívkeksz ♥







A nagy kekszgyártásom következő példányát olyan fűszerezéssel akartam elkészíteni, amilyet eddig még sosem sütöttem. A kávéval/kapucsínóval ízesített sütik, még ha teljesen nem is maradtak ki a repertoáromból, valahogy nem törtem magam, hogy sűrűn szerepeltessem kiskonyhám színpadán. Most jó apropó volt rá a Kutyafül kerek szülinapja. Sok más egyéb mellett ezzel a keksszel kedveskedtem neki. Szándékosan szív alakúra formáztam, hogy ezzel is jelezzem, mennyire szeretem őt. :)
Sütés közben belengte a konyhát a finom kapucsínó-illat, amit nem győztem utána kiszellőztetni, nehogy hazaérve megszimatolja a meglepit. :D A kóstolás szerencsére jó eredménnyel zárult – tetszett neki a keksz ízre és küllemre is. :) Nagyon örült, ui. napok óta hiába nyitogatta a kekszes dobozkát annak reményében, hogy a délutáni kávé mellé odategye az újabban szokásos kekszet – csak az üresség nézett vissza rá. De most végre megint illatos aprósütikkel teli dobozt tarthatott a kezében. :)


Boldog szülinapot, Kutyánszki!
 💜






Hozzávalók 60 darabhoz:

25 dkg finomliszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tasak (36 g) instant kapucsínó
1 tk. vaníliakivonat
egy csipet só
kb. 3 dkg fehér csokoládé a díszítéshez

elkészítés:

  1. A vajat robotgéppel krémesre kavarjuk, majd a cukrot is hozzáadva kihabosítjuk. Hozzádolgozzuk a vaníliakivonatot, majd belekeverjük a cappuccinóval, sóval vegyített lisztet.
  2. A tésztát kézzel összeállítjuk, lisztezett vágódeszkára vagy kivehető aljú tortaforma aljára helyezzük, és 0,5 cm vastagságú körlappá nyújtjuk. A tortaforma alján hagyva nejlonzacskóba húzzuk, és 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. A lehűtött tésztát szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk (a lehulló tésztaszéleket újra begyúrjuk, nyújtjuk, szükség esetén hűtjük, szaggatjuk), majd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Miután kihűltek, a tetejüket megmintázzuk olvasztott fehér csokoládéval, és száradás után kínáljuk, vagy jól záródó fém dobozba tesszük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc

Megjegyzés:
Az én szív kiszúróm a legszélesebb pontjainál 5x3 cm-es.













2 megjegyzés:

  1. Igazán alkalomhoz illő kekszek lettek! :) Csuda helyesek és roppant finomak lehetnek. :) Biztos vagyok benne, hogy az ünnepelt nagyon örült nekik! Ezúton is (itt is) nagyon boldog születésnapot kívánok Kutyánszkinak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszi, örülök, ha tetszenek a kekszek! :) Igen, nagyon örült neki, és már alig várja, hogy ma délután kávé mellé is ropogtathassa, mert tegnap csak magában ette. :)
      Küldöm a kóstolót, hogy ropogtathasd te is. :)

      Törlés