A Kutyafül kérésére gombapaprikást főztem, de ezúttal kicsit másként készítettem, mint ahogy szoktam. Így került bele pritaminpaprika is, illetve most nem kevertem hozzá tejfölt. Örömmel tapasztaltam, hogy ízlett neki ez a változat is. Azt mondta, ez a legjobb dolog, ami a gombával történhet. :D
Hozzávalók 2 személyre:
20-25 dkg csiperkegomba (tisztítva mérve)
10 dkg pritamin paprika
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
1 mk. őrölt fűszerkömény
őrölt fekete bors
só
1 ek. mangalicazsír
1 ek. tejföl (elmaradhat)
elkészítés:
- A felhevített zsírra rátesszük a lereszelt vöröshagymát, a finomra aprított pritaminpaprikát, megsózzuk, megborsozzuk és megdinszteljük.
- A tűzről lehúzva hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, összeforgatjuk, és pár percig pároljuk.
- Ha a gomba kezd levet ereszteni, megszórjuk pirospaprikával, fűszerköménnyel, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és puhára főzzük. (A kész gombapaprikáshoz tejfölt is keverhetünk, és összeforraljuk.) Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Hű... Azt a mindenit, hogy én ezt mennyire szeretem! :) Igaz, pritaminpaprikával még sosem készítettem, de nagyon jó ötlet! :) A fotók fantasztikusak! :)
VálaszTörlésMost nagyon szélesen vigyorgok, mert úgy örülök neki, hogy ennyire tetszik neked a paprikás és a fotók is. Köszönöm! :) A Kutyafül szerint nagyon ízt ad neki a pritaminpaprika, de én is megkóstoltam a szaftot, és én is így éreztem. Sűrűn használom egyébként együtt a pritamint a pörköltszerű alappal, mert jól illenek egymáshoz.
TörlésMáris küldök neked egy szép nagy adagot ma ebédre. ;)
Imádom a gombát, nagyon tetszik a gombapaprikásod! Értékelem az új ízeket! :)
VálaszTörlésDe jó, nagyön örülök, hogy így elkészítve neked is tetszik. :)
Törlés