2015. május 15.

Kivis ivójoghurt kandírozott gyömbérrel







Beindult nálam az ivójoghurtgyártás. :D Túl vagyok az epresen, az almáson és a banánoson, most pedig a kivire esett a választásom. Hogy egy picit megbolondítsam, a Busójáráskor vásárolt kandírozott gyömbérrel ízesítettem. Hűsítő, pikáns ízű, halványzöld joghurtital lett az eredmény.
Az ivójoghurtot nem szükséges leszűrni, és bevallom, engem nem is zavarnak a kivi magjai, sőt élvezettel ropogtatom általában, de a kis magok nélkül gusztusosabb külsejű lesz az italunk.
De hogy ne vesszen kárba az értékes pép, csak úgy magában bekanalaztam. :D






Hozzávalók 2 személyre:

3 érett kivi
25 dkg natúr joghurt
1 kis darab (kb. 7 g) kandírozott vagy frissen reszelt gyömbér
ízlés szerint méz

elkészítés:
  1. A kivit meghámozzuk, feldaraboljuk, a joghurttal együtt turmixgépbe vagy botmixer poharába tesszük és összeturmixoljuk.
  2. A kivis joghurtot szűrőkanálba öntjük, leszűrjük, majd hozzáadjuk a felkockázott (vagy a frissen reszelt) gyömbért, és újból összeturmixoljuk.
  3. Ízlés szerint mézzel ízesítjük, behűtjük, majd üvegpoharakba töltve kínáljuk.











4 megjegyzés:

  1. De jó! Most már tényleg nincs megállás... jönnek a finomabbnál finomabb ivójoghurtok. :) Ez a kivis is nagyon tetszik. :) A fotók nagyon klasszak. ...mint mindig. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, így van, mindent leturmixolok. :D Úgy örülök, hogy tetszenek a képek az új helyszínen (is). ♥
      Figyelj, mert esti desszertnek küldök 2 pohár "ződet". ;)

      Törlés
  2. Imádom a kivit, biztosan finom lehet! Ugyanilyen poharaim vannak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor képzeletben koccinthatunk! :D

      Törlés