2014. augusztus 13.

Narancsos dinnye lassi





Indiában régóta ismert frissítő ital a lassi. Aki találkozott már vele, az bizonyára mangó lassit ivott, mert ez a legismertebb gyümölcsös változat. A lassi joghurtból vagy kefirből készülő, egészséges hűsítő, és nem ritka, hogy friss fűszernövényekkel teszik még ízletesebbé.
Az egyik zöld bélű sárgadinnyénk most sem volt valami édes, ezért a lecukrozott verzió helyett egy másfajta felhasználási módot választottam, olyat, ami korábban már fent volt a blogon, csak aztán valami oknál fogva töröltem. Most mégis újra elkészítettem egy kis módosítással.
A lassihoz eredetileg kell víz is, de nekem anélkül is tökéletesen megfelel. Aki jóban van a savanykás ízű üdítőitalokkal, annak ez jó alternatíva lehet reggelire vagy tízórai frissítőnek, de meleg, nyári napokon is ihatjuk.



Hozzávalók 6 dl-hez:

½ sárgadinnye (kisebb fajta)
1 narancs leve
½ lime leve
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 ek méz. vagy nyírfacukor (ha a dinnye nem elég édes)
20 dkg natúr joghurt

elkészítés:
  1. A dinnyét kockákra vágjuk, és turmixgépben vagy késes aprítóval pépesítjük.
  2. A dinnyepéphez adjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük.
  3. igény szerint behűthetjük, és poharakba öntve szervírozzuk.








2 megjegyzés:

  1. Elemeltem az egyik pohárkával! :D Nagyon finom! Régóta szemezek ezzel az "itókaféleséggel" és most már muszáj kipróbálnom, mert a tiéd nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Jól tetted! Örülök, hogy ízlik. :) Én barackból és mangóból szeretném megkóstolni, de sztem málnából is finom, és még lenne 1-2 tippem. ;)

      Törlés