2014. június 19., csütörtök

Caprese olívabogyóval






Ezt a tipikus olasz salátát előételként szolgálják fel, színei pedig az olasz zászlót idézik. Persze nekünk magyaroknak eszünkbe juttathatja a mi lobogónkat is. :D „Capri salátája” eredetileg csak 3 hozzávalóból áll: paradicsomból, buffalo mozzarellából és bazsalikomból, amit extra szűz olívaolajjal öntöznek meg, és friss fekete borssal, valamint tengeri sóval ízesítenek. Természetesen létezik egyéb variánsa is, pl. petrezselyemmel is készíthetjük, és különböző öntetekkel is meglocsolhatjuk. A legfontosabbak azonban a jó minőségű alapanyagok, vagyis az, hogy a fent felsorolt 3 legfőbb hozzávaló a lehető legfinomabb legyen. A tálalásnak pedig csak a fantáziánk szabhat határt.
Én most zöld olívabogyóval és fehér borssal ízesítettem, és csak nagyon kevés olívaolajjal locsoltam meg, mert életem párja - akiről sokan azt hiszik, hogy tényleg egy kutya - így szereti. :)






Hozzávalók 1 személyre:

2 paradicsom
15 dkg mozzarella (nálam light)
2-3 szem magozott zöld olívabogyó
4-5 friss bazsalikomlevél
1 ek extra szűz olívaolaj
őrölt fehér bors


elkészítés:

  1. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk és vékony karikákra szeljük.
  2. A mozzarellát felszeleteljük és negyedeljük. Az olívabogyót vékony karikákra szeljük.
  3. A bazsalikomlevelet megmossuk, leszárítjuk.
  4. A felszeletelt hozzávalókat tányérra tesszük úgy, hogy egy-egy paradicsomszelet közé teszünk egy mozzarellát, ráhelyezzük a bazsalikomlevelet, majd pedig a felkarikázott olívabogyót.
  5. A salátát sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Tálaljuk.











2 megjegyzés:

  1. Szent Habakuk! Hol voltam én, mikor ezt a finomságot hoztad? ...sebaj majd most kérek belőle. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Sebaj, a küldőszolgálat bármikor beízzítható ám! ;)

      Törlés