2014. október 15.

Őszi gyümölcssaláta mézzel és gyömbérrel, reggelire

A zöldségesnél finom szőlőt vettem a minap, de olyan hamar elfogyott, hogy muszáj volt megint beszereznem egy-két szép nagy fürtöt. Ha már ott voltam, vettem mellé szilvát és körtét is, és összeházasítottam őket a hűtőben megbújó almával. Vitamindús reggeli kerekedett belőle, amit a méz és a gyömbér íze remekül kiegészített.
Bár most gyönyörű idő van, de a nyirkosabb őszi reggeleken vagy megfázásos időszakban különösen jól jöhet egy ilyen sali.


Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy vilmoskörte
1 alma
3 szem japán szilva
1 kis fürt nagy szemű szőlő
2 ek. méz
1 kis citrom leve
1 mk. friss gyömbér reszelve

elkészítés:
 1. A citrom levét kifacsarjuk, hozzáreszeljük a gyömbért, és alaposan elkeverjük.
 2. A gyümölcsöket megmossuk, és legelőször az almát készítjük elő: 8 cikkre vágjuk, magházát eltávolítjuk (almaszelővel a legegyszerűbb), a cikkeket vékonyabbra szeljük, és azonnal beleforgatjuk a gyömbéres citromlébe.
 3. A körtét és a japán szilvát, miután cikkekre vágtuk és magházát/magját eltávolítottuk, szintén felszeleteljük, és az almához adjuk.
 4. A szőlőszemeket félbevágjuk, lehetőleg kimagozzuk, és a többi gyümölcshöz keverjük.
 5. A gyümölcssalátára mézet csorgatunk, jól összeforgatjuk, majd tálaljuk.4 megjegyzés:

 1. Ó, de szép! Micsoda színek! ...és az ízek! :D Mi is nagyon szeretjük az ilyen gyümölcssalátát. Most reggelire kérhetek egy "pohárkával"?

  VálaszTörlés
 2. Nagyon kedves vagy, köszönöm! :) Örülök, ha ti is kedvelitek az ilyesmit, úgyhogy küldök is mindjárt 2 nagy adagot frissen készítve.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon guszta! Igazi vitaminbomba! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Bizony, jól indul a reggel egy ilyen salival. :)

   Törlés