Szomorú voltam, hogy a nemrég vásárolt nektarinom nem volt elég édes. Aztán felvidultam, mert eszembe jutott, hogy ezt is lehet „lassisítani”. Neki is álltam, és felhasználtam hozzá a szintén nemrég vett gyömbérgyökeret és zöld citromot is. Nem is hittem volna, hogy a Kutyánszki is szeretni fogja, de úgy felhajtotta a fotón szereplő pohárral, hogy csak lestem kissé meghökkent bazsalygással.
Természetesen a nektarin helyettesíthető barackkal, a gyömbér szárított gyömbérrel és a lime normál citrommal. Ha a gyümölcs mézédes, tehetünk a lassiba lime levet is.
Természetesen a nektarin helyettesíthető barackkal, a gyömbér szárított gyömbérrel és a lime normál citrommal. Ha a gyümölcs mézédes, tehetünk a lassiba lime levet is.
Hozzávalók 4 személyre, kb. 8 dl lassihoz:
50 dkg nektarin (tisztítva mérve)
15 dkg natúr joghurt
1 mk. frissen reszelt gyömbér
1 lime reszelt héja
2-3 ek. méz vagy nyírfaporcukor (a gyümölcs édességétől főggően)
1,5 dl víz
elkészítés:
- A nektarin héját 3 helyen bemetsszük, tálba tesszük, leforrázzuk annyi vízzel, amennyi ellepi, és pár percig állni hagyjuk.
- Szűrőkanállal kivesszük a vízből, lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst összedaraboljuk és turmixgépbe tesszük.
- Ha a barack nem elég édes, mézzel vagy egyéb édesítőszerrel ízesítjük, hozzáadjuk a joghurtot, belereszeljük a gyömbért és a lime-héjat, majd összeturmixoljuk. Elkeverjük a vízzel (ha hígabbra szeretnék, több folyadékot is adhatunk hozzá), és behűtve kínáljuk.
Juj, de guszta! Én benevezek egy pohárkára! :)
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszik! :) Küldök egy szép nagy pohárral egy üveg paradicsomléért cserébe. :D ;)
TörlésParadicsomlé útnak indítva! ;)
TörlésPuszi útnak indítva! :D
Törlés"lassisítani" :))) tetszik :))) Nagyon jó ötlet volt így felhasználni a nektarint, csoda guszta lett! :) És olyan szépek a fotók! :)
VálaszTörlés:D De jó, örülök, hogy tetszik! :) És köszönöm a kedves szavakat a fotók kapcsán. :)
TörlésBiztos fincsi lehet! :) Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszi, aranyos vagy! Nekem jobban ízlett, mint a dinnye lassi. :)
Törlés