2014. május 20., kedd

Eperjoghurt friss földieperből






Az eperdzsemes joghurt után – amit inkább akkor javasolok, amikor még nincs szabadföldi eper - most friss gyümölcsből is elkészíthettem kedvencemet, az eperjoghurtot. A földiepret megint csak Apukám szolgáltatta hozzá, aki pár hete megígérte nekem, hogy ha beérik, mindenképp hoz kóstolót. A kapott mennyiség másik felét pedig magában megeszegettük. Az földieper nálam a gyümölcsök gyümölcse!
Bár ez a joghurt arcpirítóan egyszerű, mégis nagyon jól tud esni bármikor. :)






Hozzávalók 2 személyre:

45 dkg natúr görög joghurt
20 dkg friss földieper
4 dkg nyírfaporcukor

elkészítés:

  1. A gyümölcsöt kicsumázzuk, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk.
  2. A joghurtot simára keverjük a porcukorral, hozzáforgatjuk a felaprított epret, elosztjuk két üvegpohárban és fogyasztásig hűtőbe tesszük.









9 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Megcsináltam. :D Egy pohárkával már el is fogyott! ;)

      Törlés
    2. Hú de gyors vagy! Örülök, hogy ízlett, bár sejtettem, hogy nem fogsz benne csalódni. ;) Nekem pedig akkor most már muszáj vennem zabpelyhet. :D

      Törlés
  2. Kaphatok egy picike adagot?? Nagyon guszta!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mérföldekkel fincsibb lehet, mint bolti társai! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! Én is így gondolom. :) Hát még, ha a joghurtot is én fogom készíteni, akkor lesz csak az igazi!

      Törlés