2014. február 5.

Marcipán-kávé





A karácsony nálunk sosem telik el felturbózott kávé nélkül. Most se feledkeztem meg róla, csak épp a blogra nem került fel, mert a fotózás valahogy elmaradt. Mivel azonban az utóbbi hetek igazi téli hideget és havat produkáltak, ezért úgy gondoltam, újra elkészítem, hiszen most különösen jól tud esni egy finom, forró kávé némi extrával.
Én különösen kedvelem az alkoholos aromájú feketét, pláne, ha azt az alkoholos aromát valamilyen likőrnek köszönhetjük.




Hozzávalók 2 személyre:

1,5 dl frissen főzött presszókávé
6 dkg cukrozott marcipánmassza
méz (ízlés szerint)
2 tk. Amaretto likőr
1 dl tejszín
néhány szem Amarettini keksz
egy csipet őrölt fahéj

elkészítés:

  1. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kekszet kis darabokra törjük.
  2. A frissen lefőtt, forró kávét bögrébe töltjük, elkeverjük benne a marcipánt, és annyi mézzel ízesítjük, amilyen édesre szeretnénk a kávét. (Ha a marcipán nem oldódik fel, akkor kávékiöntőben újra felforrósítjuk a kávét, és addig kevergetjük, amíg a marcipán teljesen fel nem olvad benne.
  3. A marcipános kávéhoz adjuk a likőrt, elosztjuk 2 csészében, és a rákanalazzunk a tejszínhabot. Végül megszórjuk kekszmorzsával és fahéjjal.



10 megjegyzés:

  1. Oh... végre hazaértem, az ebédet is megettem az utolsó falatig. Most kérhetek egy ilyen finomságot? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már főzöm is a kávét, keverem-kavarom, és mindjárt ott van nálad! :)

      Törlés
  2. Ilyen finomságos itóka bizony néha a hétköznapokon is kijár. Szinte idáig érzem az illatát, le vagyok nyűgözve!

    VálaszTörlés
  3. ♥ Nea, nagyon kedves vagy! Úgy örülök hogy ennyire tetszik neked!

    VálaszTörlés
  4. Mehetnék hozzád kóstolóra?! Annyia jól hangzik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) :) Igeeen, gyere, máris főzöm az újabb adagot! Nagyon örülök, hogy tetszik neked!

      Törlés
  5. Imádom a marcipánt és a kávét is, együtt is biztosan nagyon tudnám szeretni! :) Ki kell próbáljam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ízlésed van Hankka! ;) Én legközelebb cukorral próbálom, mert a méz nem annyira a kedvencem.

      Törlés