2013. július 5., péntek

Füstölt sajtos csirkemell csípős, borsos-csokoládés mártásban sütve






Szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, főleg, ha nincs túl nagy kedvem a főzéshez.
Nálunk a csirkemell amúgy is alapvető húsétel, hiszen a Kedves szinte csak ezt a húsfélét eszi meg. Szerencsére a csirkemell pillanatok alatt elkészíthető, így aztán nem volt kérdés, hogy ebből készítek ebédet mára.
Még mindig maradt egy kevés a borsos-csokoládés mártásból, és úgy gondoltam, tejföllel elkeverve szaporítok rajta. Hogy még csípősebb legyen, tettem bele egy kis csilit. A ropogósra sült füstölt sajttal együtt pedig tökéletesre sikeredett ez a finom mártásos husi. A Kutyafül friss zöldségekkel ette, én savanyú káposztával.








Hozzávalók 3 személyre: 

50 kg csirkemellfilé

2 ek borsos-csokoládés mártás 
3 ek 20%-os tejföl
½ mk őrölt csili paprika
10 dkg füstölt sajt reszelve (nálam házi sajtból) 
2 ek mangalicazsír

elkészítés:


  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukon enyhén megsózzuk és lisztbe forgatjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt és a húst elősütjük.
  3. A mártást a tejföllel és a csilivel elkeverjük, a húsra öntjük és összeforraljuk.
  4. Egy hőálló tálba beletesszük a mártásos húst, rászórjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 15 perc










3 megjegyzés:

  1. Ezt a finomságot én is elfogadnám ebédre! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! Gyorsan megvan és még finom is. :)

    VálaszTörlés