2013. április 22., hétfő

Mézes-mustáros csirkemell szalagok hagymásan

 


Nagy kedvencünk a mézes-mustáros hús, amit jó ideje fehérborral készítek, mert igen kellemes zamatot kölcsönöz az ételnek. Vasárnap ebédre is a jól bevált mézes-mustárosat akartam elkészíteni, csakhogy elfogyott a bor. Oké, nem probléma! Így aztán egy régi receptem szerint hagymásan csináltam meg, ami teljesen más jellegű, de legalább annyira ízletes.
Köretnek sültkrumplit adtam mellé, mert a Kutya azt rendelt hozzá, de ehetjük rizzsel, borsóval, vegyes körettel, krumplipürével vagy akár vajon futtatott csemegekukoricával is.







Hozzávalók 2-3 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 ek mangalicazsír
3 dl húsleves alaplé
1,5 ek méz
1 ek dijoni mustár
1 ek magos dijoni mustár
1 ek liszt (elmaradhat)
2 dl tejszín

elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Kicsit meg is piríthatjuk.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, rátesszük a hagymára és fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a levét elfövi.
  4. Rácsorgatjuk a mézet, kicsit pirítunk rajta, majd a mustárt is belekeverjük, rászórjuk a lisztet és felengedjük a tejszínnel.
  5. Egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is.












2 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon finom! :) Hasonlót szoktam én is csinálni... van mikor "sima" mustárral, de tényleg magossal az igazi! Azzal teljesen más. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Én most csináltam először magossal, de nem igazán érződött rajta, mert ez nem az a nagy magos fajta mustár, valahogy olyan picik a magjai.

    VálaszTörlés