Fogalmam sem volt, mi az a krokant, de amint utánanéztem, rájöttem, hogy ez tulajdonképpen olyan, mint a grillázs, csak kevesebb benne a cukor. Elkészíthetjük mandulából vagy dióból is.
Nagyon szeretem, mert ropog a fogam alatt és remek kiegészítője bármilyen krémdesszertnek vagy fagyinak. Én most egy nagyon finom desszerthez, ananászos túrómousse-hoz használtam fel.
A mogyoró belső, barna héját nem szükséges eltávolítani, mert a mandulával ellentétben hiába áztatjuk forró vízbe, túl macerás és időigényes lenne eltávolítani. Nyugodtan hagyjuk rajta, hiszen jó ízt ad a krokantnak.
Nagyon szeretem, mert ropog a fogam alatt és remek kiegészítője bármilyen krémdesszertnek vagy fagyinak. Én most egy nagyon finom desszerthez, ananászos túrómousse-hoz használtam fel.
A mogyoró belső, barna héját nem szükséges eltávolítani, mert a mandulával ellentétben hiába áztatjuk forró vízbe, túl macerás és időigényes lenne eltávolítani. Nyugodtan hagyjuk rajta, hiszen jó ízt ad a krokantnak.
Hozzávalók:
10 dkg mogyoró (megtörve)
5-8 dkg cukor (a fele lehet vaníliás cukor is)
2 dkg vaj
elkészítés:
- A hozzávalókat serpenyőbe tesszük, közepes lángon, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, hűlni hagyjuk, majd késes aprítóval vagy nyújtófával felaprítjuk.
Egyszerű és nagyszerű! Hű de ropogtatnék most ilyet... fagyival... :D
VálaszTörlésIgen az, köszi! Tiszta röhej, de most a rumos diós fagyira is tettem. :D Tudok élni, mi!? Diót mogyoróval. :D
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, ki fogom próbálni. Szuper a blog, kár, hogy csak most járok erre először...:)
VálaszTörlésKedves Andi! Nagyon aranyos vagy, köszi! Örülünk, hogy tetszik a blog, jó nézelődést nálunk! :)
VálaszTörlésHabzsi-dőzsi! :D ááá... Ez nem ér... én is kérek fagyit is! :D
VálaszTörlés