2012. december 29., szombat

Aszalt gyümölcsökkel göngyölt karaj baconbenHozzávalók 2 roládhoz:

2 szelet rövidkaraj (2 ujjnyi vastag)
őrölt fekete bors

8 szelet bacon
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
1 ek napraforgóolaj az elősütéshez

elkészítés:


  1. A hússzeleteket háztartási fólia alatt vékonyra klopfoljuk (nekem majdnem 3 tenyérnyi nagyságúak lettek) és mindkét oldalukon enyhén sózzuk-borsozzuk.
  2. 2 db akkora méretű alufóliát tépünk le a gurigáról, hogy a hússzeletek alá téve, a szeletek mentén, körben legalább 2 ujjnyi széles sáv maradjon.
  3. 5-6 db aszalt szilvát sorban egymás mellé rendezünk a hús felőlünk eső részére, majd jobbról-balról ráhajtjuk a kimaradó hússzéleket és az alufólia segítségével tekerünk rajta egyet.
  4. Majd a műveletet megismételjük úgy, hogy most barackszemeket rendezünk egymás mellé, aztán pedig ismét szilvát. Így a tekercsekben szerencsés esetben 2 szilva és 1 barackszem fog látszódni. (Az alufóliát aztán újra kisimítjuk, mert még szükség lesz rá.)
  5. A húshengereket óvatosan megemeljük, aláteszünk 4-4 baconszeletet, majd lentről és fentről ferdén ráhajtjuk a húsokra, amiket aztán visszateszünk az alufóliára.
  6. A fóliával együtt feltekerjük, majd jobb és bal oldalt is összesodorjuk a fóliát és a kezünkkel kicsit elegyengetjük a hústekercseket, hogy tetszetősebbek legyenek.
  7. Egy nagy serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat hevítünk, beletesszük a 2 roládot és elősütjük, miközben időről-időre fordítunk rajtuk egyet.
  8. A tekercseket kivesszük a serpenyőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd az alufóliát eltávolítjuk róluk, hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben minden oldalukon pirosra sütjük.
  9. 5-10 perc pihentetés után szeleteljük és tálaljuk.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód alul-felül sütés 
sütési idő: kb. 35 perc 

Tipp: 
Ha csirkemellből készítjük, akkor az egész melleket oldalt óvatosan bemetsszük, majd széthajtjuk, klopfoljuk, és a leírt módon betöltjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése