2012. augusztus 10., péntek

Szalagtészta sajtos-tejszínes szósszal, csirkefalatokkal







Komolyabb főzésre nem volt időm, ezért a jól bevált főtt tészta mellett döntöttem. A legtöbb ember csodálkozik azon, hogy én miért vagyok képtelen a tésztát tejföl nélkül megenni. Én meg azon csodálkozom, hogy ők csodálkoznak. Bármit is gondolnak, én bizony csak alapos tejfölözés után szedem rá a mártást a tésztára, legyen az bármilyen ízű is. Ezzel nem vagyok egyedül – apjukom is így szereti.

Hozzávalók 2 személyre:

fél csirkemellfilé
20 dkg szélesmetélt
1 fej vöröshagyma
20 dkg nagy lyukú sajt
10 dkg magyaros ízű tömlős sajtkrém
2,5 dl tejszín
1 tk kakukkfű
1 mk oregánó
kevés szerecsendió

őrölt fekete bors
mangalicazsír
1 kis pohár 20%-os tejföl

elkészítés:

  1. A tésztát sós (olajos) vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, és ezen megfuttatjuk a kifőtt tésztát.
  3. A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés zsíron megpirítjuk.
  4. A mártáshoz a hagymát lereszeljük, kis zsiradékon megdinszteljük, majd felöntjük a tejszínnel.
  5. A tejszínbe belenyomkodjuk a tömlős sajtkrémet, beleszórjuk a reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük.
  6. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk az előzőleg megpirított csirkemell falatkákat.
  7. A tésztára rákanalazzuk a kívánt mennyiségű mártást (akár tejfölt is) és tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ezt is elkészítettem és nagyon finom! Csak ajánlani tudom másoknak ezt a receptedet is! Férjem ezt is nagyon dicsérte. :)
    Szuper recept!!! Pont kellően fűszeres, de nem túl fűszeres. Pont jó!

    Üdv, Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kinga! Nagyon örülök, hogy ízlett. :) Köszönöm, hogy megírtad. Ez az egyik legrégebbi receptem. :D Sajnos akkor még használtam tömlős sajtkrémet, ami lássuk be, az egyik legegészségtelenebb ipari termék, de néhanapján megbocsátható. ;)

      Törlés