Most már
kijelenthetem, hogy végre fogyózunk! Részemről hihetetlen elszántsággal
kezdtem neki, és ez a kapros almasalimnak köszönhető, amit azóta is
megunhatatlanul és nagy elánnal falok. A Kedvesemnek viszont ki kellett
találnom valami más zöldséget, mert az előbb említett köretet ki nem
állhatja. A Drágám mindig föladja a leckét, de szerencsére sikerült
kitalálni, hogy mit nem tol el magától undorodva, ha diétás kajáról van
szó. A paradicsomot szereti, és a mozzarellát is megeszi, ha fűszerezem.
Már 1 hete ezt nyammogja a hús mellé, és még mindig nem unta meg, ami
nagy szó. De a véget elkerülendő, munkából hazafelé jövet vettem neki
háromféle házi sajtot, amit egy kedves néni árul a kispiacon.
Tehéntejből készíti, és mondhatom, igen ízletesre. A legjobb a füstölt
változat. Azt hiszem, ezzel lőttek is a gumi-mozzarellának (ebben a
saliban van az utolsónak számító maradék adag), mert a mai sajtkínálat
után úgy sejtem, nem adhatom alább. Sebaj, az én kis válogatósom
legalább még egy darabig nem nyafog a pizza után.
Hozzávalók 2 személyre:
3 nagy paradicsom
5 dkg csípős fűszeres házi sajt
3 dkg füstölt-csípős fűszeres házi sajt
3 dkg fokhagymás házi sajt
1 cs. (125 g) mozzarella
őrölt fehér bors
tengeri só
friss vagy szárított bazsalikom
olívaolaj
elkészítés:
- A paradicsomokat félbe-, majd 5-5 szeletre vágjuk. A házi sajtokat 3-4 mm vastagra szeljük, a szeleteket átlósan kettévágjuk, és a paradicsomszeletek közé helyezzük. (A receptben leírt mennyiségből az egyik paradicsomhoz 5 dkg fűszeres sajt megy, a 2. paradicsom egyik feléhez a füstölt sajt, a másik feléhez pedig a fokhagymás.)
- A mozzarellát kettévágjuk, felszeleteljük, fehér borssal ízesítjük, és a megmaradt paradicsomszeletek közé illesztjük.
- Az egészet frissen őrölt tengeri sóval, pár csepp olívaolajjal és bazsalikommal fűszerezzük. Grillezett húsok mellé tökéletesen illik, de 2 étkezés között vagy könnyű vacsora gyanánt is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése