2012. augusztus 10., péntek

Paradicsom fűszeres házi sajtokkal






Most már kijelenthetem, hogy végre fogyózunk! Részemről hihetetlen elszántsággal kezdtem neki, és ez a kapros almasalimnak köszönhető, amit azóta is megunhatatlanul és nagy elánnal falok. A Kedvesemnek viszont ki kellett találnom valami más zöldséget, mert az előbb említett köretet ki nem állhatja. A Drágám mindig föladja a leckét, de szerencsére sikerült kitalálni, hogy mit nem tol el magától undorodva, ha diétás kajáról van szó. A paradicsomot szereti, és a mozzarellát is megeszi, ha fűszerezem. Már 1 hete ezt nyammogja a hús mellé, és még mindig nem unta meg, ami nagy szó. De a véget elkerülendő, munkából hazafelé jövet vettem neki háromféle házi sajtot, amit egy kedves néni árul a kispiacon. Tehéntejből készíti, és mondhatom, igen ízletesre. A legjobb a füstölt változat. Azt hiszem, ezzel lőttek is a gumi-mozzarellának (ebben a saliban van az utolsónak számító maradék adag), mert a mai sajtkínálat után úgy sejtem, nem adhatom alább. Sebaj, az én kis válogatósom legalább még egy darabig nem nyafog a pizza után.

Hozzávalók 2 személyre:

3 db nagyobb paradicsom
5 dkg csípős fűszeres házi sajt
3 dkg füstölt-csípős fűszeres házi sajt
3 dkg fokhagymás házi sajt
12,5 dkg mozzarella
őrölt fehér bors
tengeri só
friss vagy szárított bazsalikom
olívaolaj

elkészítés:

  1. A paradicsomokat felezzük, a csumáját eltávolítjuk, 5-5 szeletre vágjuk és egy tálba vagy tálcára tesszük.
  2. A házi sajtokból 3-4 mm vastag szeleteket vágunk, a szeleteket átlósan kettévágjuk és a paradicsomszeletek közé helyezzük. (A receptben leírt mennyiségből az egyik paradicsomhoz 5 dkg fűszeres sajt megy, a 2. paradicsom egyik feléhez a füstölt sajt, a másik feléhez pedig a fokhagymás.) 
  3. A mozzarellát kettévágjuk, felszeleteljük, fehér borssal ízesítjük és a megmaradt paradicsomszeletek közé illesztjük.  
  4. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval, pár csepp olívaolajjal és bazsalikommal fűszerezzük. Grillezett húsok mellé tökéletesen illik, de 2 étkezés között vagy nehéz vacsi helyett is nassolhatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése