2012. augusztus 2., csütörtök

Mustáros csirkecsíkok











A jól bevált csirkemellet és a mustárt jó ötletnek tűnt összeházasítani. Csak egy a fontos: érdemes több órán, sőt akár 1 napon át is érlelni az ilyen módon bepácolt húst, különben nem érezhető a mustár íze. Természetesen pulykamellből is kivitelezhető. Bármilyen mártogatóssal, zöldségkörettel, salátával, de hagyományos köretekkel (sült krumpli, krumplipüré, rizs) is kínálhatjuk.















Hozzávalók 3-4 személyre:

1 egész csirkemellfilé
2 ek. Dijoni mustár
1 tk. fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma
zöldfűszeres vagy normál só
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 tojás
kevés tej
zsemlemorzsa
szezámmag
kókuszolaj a sütéshez

elkészítés:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilék aljáról levágjuk az alsó húsrészt, és hosszában két csíkra vágjuk. A többi húst 2-2 szeletre vágjuk, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük.
  2. A mustárt és a fokhagymakrémet egy tálban elkeverjük, hozzáforgatjuk a húst, és folpackkal lefedve fél vagy 1 napra hűtőbe tesszük.
  3. A bepácolt húst megsózzuk, majd lisztbe, tejjel dúsított, felvert tojásba és 3:1 arányban szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. A bepanírozott csirkecsíkokat kisütjük a felforrósított kókuszolajban, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.



























2 megjegyzés:

  1. ...hmmm... szívesen megeszegetnék belőle párat! :)

    VálaszTörlés
  2. Eteti magát, az biztos. :D Mi is gyorsan elkapkodtuk, de azért jut még neked is. ;)

    VálaszTörlés