2012. augusztus 10., péntek

Krumplis falatkák





Ezek a falatkák köretként is megállják a helyüket. Ez valójában tócsni, csak kisebbre van szaggatva és úgy van fűszerezve, ahogy én azt az ízlésemhez a legmegfelelőbbnek találtam.


Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg krumpli (hámozva)
4 púpozott ek vöröshagyma
1 nagyobb tojás
chili cayenne bors
őrölt fekete bors
1 púpozott ek liszt
napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
  2. Fűszerezzük, elkeverjük benne a felvert tojást, majd a lisztet, teáskanállal kevés forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalukon kisütjük. 
  3. Papírtörlőre szedjük és tetszés szerinti mártogatóst kínálunk hozzá, vagy köretként is adhatjuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése