2012. augusztus 7., kedd

Húsos palacsinta tejszínes mártásban







Ennek az ételnek nincs különösebb története. A jól bevált tejszínes szószomat párosítottam palacsintával, csak előbbibe kicsit kevesebb fajta fűszert tettem. A hortobágyi húsos palacsinta jut róla eszembe, na nem mintha olyan lenne az íze, csak hasonlóan szaftos.







Hozzávalók 3-4 személyre: 

8 palacsinta 

Töltelékhez: 
30 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma

őrölt fekete bors
1 jó ek mangalicazsír
12 dkg trappista sajt reszelve 

Mártáshoz: 
2,5 dl tejszín
2 dl tej
1 ek mustár
1 tk majoránna
1 tk bazsalikom
1 tk oregánó
1 mk őrölt csilipaprika

1 ek étkezési keményítő vagy 1,5 ek liszt

elkészítés:


  1. A szokásos módon palacsintát sütünk, ki-ki a saját receptje szerint, csak kicsit vastagabbra.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés zsíron megdinszteljük, a tűzről levéve megfűszerezzük, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is, rátesszük a darált húst és pirulásig sütjük. Ha szükséges, még sózzuk.
  3. A palacsinták közepére evőkanálnyi reszelt sajtot szórunk, erre 1,5 evőkanál darált húst teszünk, majd jobbról-balról felhajtjuk és lentről felfelé óvatosan feltekerjük.
  4. A tejszínt és a tej felét serpenyőbe öntjük, beletesszük a mustárt és a fűszereket és összeforraljuk.
  5. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt/lisztet és besűrítjük vele a mártást. Ha kell, még egy kis tejjel hígítjuk.
  6. A betöltött hengerkéket tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást és forró sütőbe toljuk. Ha a teteje kissé megpirult, már kész is.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 30-40 perc












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése