Ennek az ételnek nincs különösebb története. A jól bevált tejszínes szószomat párosítottam palacsintával, csak előbbibe kicsit kevesebb fajta fűszert tettem. A hortobágyi húsos palacsinta jut róla eszembe, na nem mintha olyan lenne az íze, csak hasonlóan szaftos.
Hozzávalók 3-4 személyre:
8 palacsinta
30 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
só
őrölt fekete bors
1 jó ek. mangalicazsír
12 dkg trappista sajt reszelve
Mártáshoz:
2,5 dl tejszín
2 dl tej
1 ek. mustár
1 tk. majoránna
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregánó
1 mk. őrölt csilipaprika
só
1 ek. étkezési keményítő vagy 1,5 ek. liszt
elkészítés:
- A szokásos módon palacsintát sütünk (a szokottnál kicsit vastagabbat), ki-ki a saját receptje szerint.
- A felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, a tűzről lehúzva megfűszerezzük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, és rátesszük a darált húst. Pirulásig sütjük, és ha szükséges, még sózzuk.
- A palacsinták közepére 1-1 evőkanálnyi reszelt sajtot szórunk, ráhalmozunk egy púpozott evőkanál darált húst, majd jobbról és balról a töltelékre ráhajtjuk a palacsintát. Lentről felfelé óvatosan feltekerjük.
- A tejszínt és a tej felét lábasba öntjük, beletesszük a mustárt, a fűszereket, és összeforraljuk.
- A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt/lisztet, és besűrítjük vele a mártást. Ha kell, még egy kis tejjel hígítjuk.
- A betöltött palacsintahengereket hőálló edénybe sorakoztatjuk, ráöntjük a mártást, és forró sütőben pirulásig sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 30-40 perc
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 30-40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése