2012. augusztus 3., péntek

Csirkecombrolád rántott cukkinivel







Rettentő nehéz kitalálni, mit együnk úgy általában, ill. hogy mit ehetünk, amikor épp fogyózunk. Lázasan töprengek is minden nap, de ha kifogy az agyam az ötletekből, akkor kénytelen vagyok receptes újságokhoz nyúlni, vagy a neten kutakodni. Előbbiben bukkantam rá erre az ételre, bár ott magozott fekete olajbogyó is volt a töltelékben. Sajnos, annyira azért még nem változtunk át ízlésileg, hogy az olajbogyót bevállaljuk, ezért azt kispóroltam belőle. A mennyiségeken is változtattam egy picit, de ez már saját megítélés kérdése, az élvezeti értéken nem változtat. Nekünk ízlett, számomra pedig jó hír volt, hogy a Kedvesem ismét igent mondott az általam kedvelt csirkecombra.







Hozzávalók 3 személyre:

5 nagyobb csirke felső comb
20-23 dkg csirkemellfilé
1 mk finomra vágott vagy 1 tk őrölt rozmaring
1 ek finomra vágott petrezselyem
0,5 dl tejszín

őrölt fekete bors
2 ek napraforgóolaj

Rántott cukkinihez:
1 cukkini

liszt
1 tojás
kevés tej
zsemlemorzsa
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, kifilézzük, fólia alatt kiklopfoljuk és sózzuk-borsozzuk.
  2. A csirkemellet feldaraboljuk, ledaráljuk, belekeverjük a fűszereket (só és bors is mehet bele) és a tejszínt.
  3. Egy nagyobb méretű alufólia darabot kiterítünk, eloszlatjuk rajta az olajat és szorosan egymás mellé ráfektetjük a csirkecombokat.
  4. A tölteléket a hússzeletek közepére halmozzuk és az alufólia segítségével szorosan feltekerjük.
  5. A húsroládot tűzálló tálba vagy sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, közben egyszer átfordítjuk. Ha a hús már átsült, levesszük róla az alufóliát és pirulásig sütjük. Eközben is átfordíthatjuk még, hogy az alja is kapjon egy kis pírt.
  6. Ha a hús kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük.
  7. A körethez a cukkinit 0,5 cm-es karikákra vágjuk, az "érmék" mindkét oldalát besózzuk és hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
  8. Ha a cukkini levet eresztett és ujjunkkal ellenőrizve elég puhának érezzük, leöntjük róla a sós lét és alaposan átmossuk.
  9. A cukkinikarikákat lisztbe, tejjel elkevert tojásba, majd zsemlemorzsába mártva bepanírozzuk és amíg a hús a sütőben pirul, forró olajban kisütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 60 perc








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése