2012. július 31., kedd

Diós-kókuszos répagolyó





Nem vagyok odáig az aprósütikért, ezért magamtól sosem készítenék. Anyukám kért meg rá, hogy én csináljam meg Karácsonyra a fodrásznőjétől kapott leírás szerinti kókuszgolyót. Állítólag török recept, de én máris "belenyúltam" egy hangyányit azzal, hogy csempésztem bele egy kis narancslevet. A kókuszgolyó rajongóknak szívből ajánlom.



Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
20 dkg kristálycukor
kb. 1 dl víz
2 ek. házi készítésű vaníliás cukor
25-30 dkg durvára tört kakaós keksz
15 dkg durvára darált dióbél
1 narancs
kókuszreszelék a forgatáshoz

elkészítés:
  1. A cukrot 1 dl vízben felolvasztjuk, beletesszük a megpucolt, kis lyukú reszelőn lereszelt répát, és lefedve megfőzzük. Ha szükséges, a vizet közben pótoljuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A megfőtt répát összekeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáforgatjuk diót, a kekszet, a reszelt narancshéjat és a narancslevet.
  3. A masszából nedves kézzel golyókat gömbölygetünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése