2012. július 31., kedd

Málnás túrótorta





Egyik nagy kedvencünk az alj nélküli túrós sütemény, és én ezúttal gyorsan elkészíthető, de jól bevált tortára vágytam. Az Anyáék kertjéből való utolsó adag málna már nem volt annyira ízletes, süteménybe viszont még éppen megfelelt, és feldobta a megszokott sütit.

Hozzávalók 18-20 cm-es tortaformához:

Tésztához:
25 dkg túró
5 dkg vaj
4 ek. porcukor
1 nagy tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 kis citrom reszelt héja
2 ek. citromlé
2 ek. búzadara
2 csapott ek. liszt
egy csipet só
1 tk. sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg málna
vaj és zsemlemorzsa a formához

Tetejére:
1 kis tojás
1 ek. tejföl
1 csapott ek. liszt
porcukor

elkészítés:

  1. A puha vajat a cukrokkal kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojást, a túrót, a citromhéjat, a citromlét, majd beleforgatjuk a sütőporral, szódabikarbónával, búzadarával vegyített lisztet.
  2. A tortaformát kivajazzuk, behintjük zsemlemorzsával, belesimítjuk a tésztamasszát, és rápotyogtatjuk a málnaszemeket.
  3. A felvert tojást simára keverjük a tejföllel, a liszttel, és a torta tetejére öntjük. (Az esetlegesen kimaradt málnaszemeket a tojásos tejfölös öntetre is rátehetjük.)
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!), majd a süteményt tortarácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
sütési hőfok: 175ºC
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 35 perc

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése