Egyik nagy kedvencünk az alj nélküli túrós sütemény, és én ezúttal
gyorsan elkészíthető, de jól bevált tortára vágytam. Az Anyáék kertjéből
való utolsó adag málna már nem volt annyira ízletes, süteménybe viszont
még éppen megfelelt, és feldobta a megszokott sütit.
Tésztához:
25 dkg túró
5 dkg vaj
4 ek. porcukor
1 nagy tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 kis citrom reszelt héja
2 ek. citromlé
2 ek. búzadara
2 csapott ek. liszt
egy csipet só
1 tk. sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg málna
vaj és zsemlemorzsa a formához
Tetejére:
1 kis tojás
1 ek. tejföl
1 csapott ek. liszt
porcukor
elkészítés:
- A puha vajat a cukrokkal kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojást, a túrót, a citromhéjat, a citromlét, majd beleforgatjuk a sütőporral, szódabikarbónával, búzadarával vegyített lisztet.
- A tortaformát kivajazzuk, behintjük zsemlemorzsával, belesimítjuk a tésztamasszát, és rápotyogtatjuk a málnaszemeket.
- A felvert tojást simára keverjük a tejföllel, a liszttel, és a torta tetejére öntjük. (Az esetlegesen kimaradt málnaszemeket a tojásos tejfölös öntetre is rátehetjük.)
- Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!), majd a süteményt tortarácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 35 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése