Bár a kávét napi szinten isszuk, mégsem vagyok odáig a belőle készült édességekért. Ettől függetlenül megtetszik néha 1-1 kávés recept, amit feltétlenül ki kell próbálnom. Így volt ezzel a krémmel is. Kávé helyett is fogyaszthatjuk, ha a nap közepén elálmosodunk, és ezzel mindjárt 2 legyet ütünk egy csapásra, hiszen egyszerre elégíthetjük ki vele az édesség utáni vágyunkat is.
Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl habtejszín
1-2 ek. cukor
1 cs. habfixáló
2 ek. konyak (vagy rum)
2 ek. instant kávé (nálam Davidoff light aroma)
10 dkg 50 %-os étcsokoládé
1 mk. keserű kakaópor
elkészítés:
Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl habtejszín
1-2 ek. cukor
1 cs. habfixáló
2 ek. konyak (vagy rum)
2 ek. instant kávé (nálam Davidoff light aroma)
10 dkg 50 %-os étcsokoládé
1 mk. keserű kakaópor
elkészítés:
- Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. Az instant kávét elkeverjük a konyakkal.
- A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a konyakos kávét, valamint a langyosra hűlt csokoládét.
- A krémet nyomózsákba töltjük, poharakba vagy csészékbe nyomjuk és meghintjük kakaóporral. Édes kekszet vagy babapiskótát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése