Ezt a szendvicsre valót a rouille mártással együtt készítettem, és nagyon vigyáznunk kellett, hogy ne együk meg időnap előtt. :D A recept szintén a nagynéném férjétől származik, aki volt olyan kedves, hogy nem titkolta el előlem a készítés mikéntjét, sőt ahhoz is hozzájárult, hogy ország-világ elé tárjam. :D Igazából bármilyen aromás sajtot felhasználhatunk hozzá, de én pl. a kék penészes fajtával nem ápolok túl jó kapcsolatot. Ezért aztán így első próbálkozásnak megmaradtam a már jól ismert és kedvelt sajtjaimnál. Aki azonban az ételek kapcsán nálam haladóbb szellemű és/vagy nem olyan válogatós, az nyugodtan készítse egyéb, szintén intenzív ízű sajtokkal. ;)
Hozzávalók kb. 30 dkg krémhez:
10-15 db bazsalikomlevél
20 dkg érett cheddar, carski és parmezán sajt egyenlő arányban
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
elkészítés:
- A bazsalikomleveleket megmossuk, leszárítjuk. A sajtokat felkockázzuk.
- A sajtkockákat a bazsalikomlevelekkel együtt késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rálocsoljuk az olívaolajat, és az egészet ledaráljuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Szendvicsre kenve vagy főtt tésztával összekeverve fogyasztjuk.
Ezt nem csinálom meg---bár jól néz ki.
VálaszTörlésNa, szépen vagyunk! :D Ezzel mi a bajod? Adhatok kóstolót ebből is. ;)
Törlés