2019. július 9.

Málnás kókuszkrémpuding áfonyával







Egyszerűen odavagyok a kókuszkrémért, azaz a kókusztejszínért, mint alapanyagért, mert nem tolakodóan kókuszos, selymesen lágy, és isteni krémeket, pudingokat, leveseket lehet belőle készíteni. Bár jó ideje tudatában vagyok a finomságának, mégse gondoltam volna, hogy ezért a pohárkrémért ennyire oda meg vissza leszek. :D Pedig rettentően egyszerű. De talán pont ezért is annyira imádni való. :) Persze a málna is nagyot dob rajta, hiszen ez az egyik legfinomabb gyümölcs, ami csak létezik. Arról nem is beszélve, hogy az, amit ehhez a desszerthez felhasználtam, most részben saját termésből van, és ez bizony nagy szó, mert amúgy nem vagyunk nagy kertészkedők. :D
A tavalyi első, néhány szem málnatermés után idén egy kicsit több lett a jutalmunk, mert most már a kertszomszédunktól kapott tövek is termést hoztak. Nagy gonddal locsolgattuk, kapálgattuk, és bevallom, becézgettük, simogattuk is a kis bokrokat. :D Ők pedig meghálálták a törődést, és szép nagy szem gyümölcsöket érleltek. Az idei első két szüretkor még csak a szánkba szedtük a málnát, de a 3. alkalommal, amikor egyedül mentem ki lecsippenteni az érett szemeket, már nem volt szívem azonnal megenni. A Kutyinyek ui. külföldön volt, és mindenképp meg akartam várni őt a málnaevészettel. Igaz, egyelőre nem sok érett termést tudtam felmutatni, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy ezt a finomságos pohárkrémet feldíszítsem vele. Egyébként oltári jó érzés a fotókon viszontlátni a saját málnát. :) Vétek lett volna azokat a szép, nagy málnaszemeket pürésíteni, úgyhogy maga a málnapuding nem saját termésből készült. De annyi baj legyen, legközelebb már tuti teljes egészében a mi málnánkat használhatom. :) Az áfonya pedig már csak a díszítés kedvéért került oda, hogy legyen benne egy kis plusz. ;)
Ha komoly reklámot akarnék ennek a desszertnek, akkor a nyári melegben egy árnyas fa alatt ülő nőt képzelek el, aki nagy odaadással kanalazza a hűsítő pohárkrémet. :D Kb. úgy, ahogy Cindy Crawford issza a kólát. :D Ehhez képest „éjféli kísértés” lett belőle, mert a Kutyafül akkor ért haza, és köszöntés gyanánt ezzel kényeztettem. :)






Hozzávalók 2 személyre:

Kókuszkrémpudinghoz:

2 dl kókuszkrém (pl. Cocomas)
2 dl víz
3 dkg cukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1,5 dkg étkezési kukoricakeményítő
2 dkg vaj

Málnapudinghoz:
20 dkg málna
3 dkg cukor
6 g étkezési kukoricakeményítő
1,5 dkg vaj

Díszítéshez:
málna- és áfonyaszemek
durvára tört csokis keksz
tejcsokoládé forgács

elkészítés:

  1. A pudinghoz a kókuszkrémet 1,5 dl vízzel, a kétféle cukorral lábasba tesszük, és kis lángon, kevergetve besűrítjük a többi vízzel simára kevert keményítővel. Még forrón hozzádolgozzuk a puha vajat, és folpackkal lefedve hűlni hagyjuk.
  2. A málnát pürésítjük, szűrőkanálba öntjük, és átpasszírozzuk. A keményítőt lábasba szórjuk, simára keverjük egy kevés tiszta málnavelővel, majd hozzáadjuk a többi málnavelőt, a cukrot, és kevergetve, kis lángon felfőzzük. Teljesen kihűtjük.
  3. A kókuszkrémpuding negyedét üvegpohárba kanalazzuk, elosztunk rajta egy adag málnapudingot, majd újabb réteg pudingot simítunk rá. A pudingokat így rétegezzük a másik pohárban is. Folpackkal lefedve, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  4. Tálaláskor friss málna- és áfonyaszemekkel, valamint durvára tört csokis keksszel és tejcsokoládé forgáccsal díszítjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése