Újabban ritkán főzök spagettit, pedig nagyon szeretjük. Most újra kedvet kaptam hozzá, és ezt a kolbászos változatot készítettem el, mert végre kaptam chorizo kolbászt, amit már nagyon régóta kerestem a boltok polcain. Kellemes íze, bár nem túl hangsúlyosan, de kiérződött az ételből. Laktató ebédünk volt. :)
Hozzávalók 2-3 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
1 nagy gerezd fokhagyma
12 dkg chorizo vagy egyéb füstölt kolbász
250 g hámozott paradicsomkonzerv
őrölt fekete bors
só
egy csipet cukor
kb. 1 dl víz
25 dkg spagetti (pl. Barilla spaghettini n.3)
2-3 tk. aprított petrezselyemzöldje
reszelt Grana Padano sajt
elkészítés:
- A kolbászt felszeleteljük, zsiradékmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a zsírból kivesszük a kolbászt.
- 2 evőkanál kisült kolbászzsíron megdinszteljük a vékony karikára szelt vöröshagymát és a felaprított paprikát, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
- Felöntjük a paradicsommal, a vízzel, és addig főzzük, amíg a leve el nem forr. Cukorral ízesítjük, és belekeverjük a sült chorizót.
- A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és összeforgatjuk a kolbászos-paradicsomos alappal.
- Az ételt elosztjuk 2 vagy 3 tányéron, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és reszelt sajtot kínálunk hozzá.
De finom lehet! Nagyon guszta ezeken a fotókon! :)
VálaszTörlésAddig is, míg nem futok össze én is a chorizo-val kaphatnék egy kis kóstolót? ;)
Köszönöm! ♥ Hát persze, máris küldöm, és majd eldöntöd, hogy ma vacsira vagy holnap ebédre eszed meg. ;)
Törlés