2016. március 21., hétfő

Kókuszkrémes-mazsolás torta








Vasárnap kora délután ránk jött a süti ehetnék. Nem is értem, hogy lehet ez. :D Olyan sütit akartam, ami némileg illeszkedik a fogyókúránkhoz, nem kell rajta sokat gondolkodni, és ami a legfontosabb, finom is. Ezért egy korábbi sütim tésztáját vettem alapul kicsit módosítva azt, ill. lesz, ami lesz alapon kókuszkrémmel töltöttem. Ez utóbbi kisebb fajta támadásnak minősül a Kutyafül ellen, ui. ő nem rajong a kókuszért. Én sem mennék el érte túl messzire, de azért néhanapján örömmel megeszem a vele készült édességet. A kókusztámadást enyhítendő fehér csoki került a tetejére, mert azt bezzeg imádja a drágám. Aztán kiderült, hogy a Rafaello golyó töltelékéhez hasonló krém mégis csak nyerő. :D
Sajnos a fotózásra csak másnap kerülhetett sor a kései eszmélés miatt, ezért kissé foghíjas a torta. De hát még aznap le kellett tesztelni. :D A blogra való felkerülés ténye jelzi, hogy finom süteményről van szó. ;)









Hozzávalók 16 cm-es tortaformához, 8 szelethez:

Tésztához:
10 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg kókuszreszelék
3 dkg csemege mazsola
3 dkg mazsola
3 dkg étcsokoládé
1 tk. sütőpor
1 nagy tojás
7,5 dkg nádcukor
10 dkg tejföl
75 ml tej

Kókuszkrémhez:
5 dkg kókuszreszelék (darálva is lehet)
2,5 dl tej (vagy kókusztej)
4 dkg nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5 dkg étkezési kukoricakeményítő
4 dkg vaj

Bevonáshoz:
5 dkg fehér csokoládé
20 ml tejszín
6 g vaj

elkészítés:

  1. A tésztához a rizslisztet elvegyítjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a kétféle mazsolával és az apróra vágott csokoládéval.
  2. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a langyosra hűlt olvasztott vajat, majd hozzáforgatjuk a lisztes keveréket, és kivajazott, rizsliszttel beszórt tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Óvatosan két lapra vágjuk.
  4. Közben a krémhez 2 dl tejet 2 dkg cukorral forrásig melegítünk, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a maradék tejben simára kevert keményítőt. Besűrítjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is, és hagyjuk, hogy egyet buggyanjon.
  5. A vajat habosra kavarjuk a maradék cukorral, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémmel megkenjük az alsó tortalapot, majd befedjük a másik tésztalappal.
  6. A bevonáshoz a tejet a vajjal összemelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és a tűzről lehúzva addig kavarjuk, amíg fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. Ha a csoki megdermedt, felszeleteljük a tortát.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 30 perc




























A hátteret a Fotókellék biztosította. 



2 megjegyzés:

  1. Hú, ezt tetszik! :D ...csak halkan jegyzem meg, hogy én a kókuszt nagyon szeretem ám! :D Míg nézegetem a klassz fotókat, megeszegetek egy szeletet, ha nem baj. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jáj mán hogy lenne baj?! Örülök, hogy kókuszpárti vagy, úgyhogy nem csak egy árva szeletet kapsz, hanem küldök mellé barátokat is. :D
      Köszönöm, jól esik a fotókra vonatkozó dicséret. ♥

      Törlés