2015. december 31., csütörtök

Tojásos lencsesaláta sült virslivel










Megint egy sült virslis saláta… De ez most lencsével. :) Ezt a zöldséget ui. 1-2 éve szerettem meg, de „normál” lencsét eddig még egyszer sem vettem. Vörös-, ill. hegyi lencsére azonban korábban szert tettem. Most is ezek egyikét, a hegyi lencsét használtam fel ehhez a salátához. Mivel a Kutyafül nem szereti, így csak magamnak főztem. Ő a krumplival készült változatot kapja újév napján. :)










Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg hegyi lencse
2 szál frankfurti virsli
2 főtt tojás
1 kis lila hagyma
4 dl zöldség alaplé
2 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1 tk. mustár
1 tk. porcukor
1 tk. extra szűz olívaolaj

1 tk. folyékony kókuszolaj vagy mangalicazsír

elkészítés:

  1. A lencsét alaposan átmossuk, majd az alaplében kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, leszűrjük. Teljesen kihűtjük.
  2. Közben a tojásokat keményre főzzük, és miután kihűltek, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd a cikkeket félbevágjuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, és a kókuszolajon pirulásig sütjük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
  4. Az öntethez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, az olívaolajjal, a porcukorral, majd sóval és borssal ízesítjük.
  5. Beleforgatjuk a lencsét, a virslit és a tojást, majd behűtve tálaljuk.
































2 megjegyzés:

  1. Ó, de nagyon guszta ez a sali is! :) Tartom a tesótányérom! ;)
    Nagyon boldog új évet kívánunk nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, köszi! :) A tesótányérra pedig tripla adag sali jár. Épp most küldtem el nektek boldog új évet kívánsággal együtt. ;) ♥

      Törlés