2015. június 3.

Paprikasaláta retekkel





Itt a nyár, egyre melegebb van, ilyenkor kevésbé vágyunk sült krumplira vagy egyéb „nehezebb” köretre. Sokkal inkább a friss, roppanós zöldségek és/vagy valamilyen gyümölcsöt is tartalmazó „húskísérő” jöhet szóba. Mivel nagyon szeretjük a majonézes alapú salátákat, ezért szinte csak ilyeneket készítek. Ezt a salit a Kutyafül kapta ebédre, és grillezett darált hús köreteként majdnem megevett belőle egy szép nagy, majdhogynem 2 személyre való adagot. :) Én most kapros-sárgarépás almasalátát ettem lila hagyma nélkül.






Hozzávalók 4 személyre:

4 zöldpaprika
1 kaliforniai paprika
6 nagyobb szem retek
2 púpozott ek. majonéz
2 ek. 20%-os tejföl
2 ek. natúr joghurt
2 tk. nyírfaporcukor
őrölt fehér bors

elkészítés:

  1. Az itt leírt módon majonézt készítünk, majd kivesszük belőle a szükséges mennyiséget, és elkeverjük a tejföllel, valamint a joghurttal. Porcukorral és borssal ízesítjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük. A retket felkarikázzuk, és gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
  3. A kétféle paprikát kis kockákra aprítjuk, és a retekkel együtt az öntethez forgatjuk. Behűtve tálaljuk. 

Tipp:
Ha csak kis adag majonézre van szükségünk, akkor 2 helyett 1 tojásból készítsük. Így kb. 4 evőkanálnyi mennyiség lesz.
Aki nem kedveli az édeskés öntetet, az készítse sósan. Ha van friss kapor, azzal is ízesíthetjük a salátát.







2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! A saláta szuper, a tálalás csodás, a fotókat imádom! :D ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg? De jó, úgy örülök, hogy annak találod! Köszi! ♥ Ezzel most kivételesen nem szenvedtem meg, csak poénból fotóztam, hátha jó lesz. Lehet, hogy máskor is csak viccből kéne kattogtatnom, amíg a konyha kilőve? :D
      Remélem, még nem ebédeltél, mert most küldöm a salátákat.

      Törlés