2015. június 8., hétfő

Hideg, vörösboros eperleves





Még mindig van eper, ezért bőszen veszem a közeli zöldségesnél. Általában ivójoghurt készül belőle, vagy csak magában eszegetem. Most viszont úgy gondoltam, levest készítek, hiszen eperből még sosem csináltam. Nem akartam megfőzni, mert fölöslegesnek éreztem. Kíváncsi voltam, milyen lesz, ha kókusztejjel és kókuszcukorral ízesítem. A leves jól vizsgázott, és nem csak finom, de egészséges is. A kókusz ízű tejszínhab pedig nagyon feldobta. Üdítő, könnyű ebéd, és kellően hűsít is. Mindketten nagyon tele lettünk vele. :)






Hozzávalók 2 személyre:

Leveshez:
30 dkg földieper
0,5 dl bodzaszörp
0,5 dl félédes vörösbor
3 dl kókusztej (1 dl kókusztejszín + 2 dl víz keverékéből)
3 dkg kókuszcukor darálva
pár csepp citromlé

Tálaláshoz:
10 dkg földieper
1 dl kókusztejszín
1 csapott ek. nyírfacukor
pár szem pisztácia
néhány levélke citromfű

elkészítés:

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, és 10 dkg kivételével turmixgépbe vagy lábasba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a bodzaszörpöt, összeturmixoljuk, majd elkeverjük a borral. Cukorral, citromlével ízesítjük. (Akit zavarnak a kis magocskák, az sűrű szövésű ruhán átszűrheti a levest.)
  3. A tálaláshoz a kókusztejszínt magas falú edénybe öntjük, és 20 percre betesszük a fagyasztóba, hogy jól lehűljön.
  4. A lehűtött kókusztejszínt félig felverjük, majd a cukorral együtt habbá verjük. Negyedórára hűtőbe tesszük..
  5. A félretett eperdarabokat elosztjuk 2 csészében vagy kis tálkákban, és rámerjük a behűtött eperlevest. Tejszínhabbal, citromfűlevéllel díszítjük és megszórjuk aprított pisztáciával. Tálaljuk.














Kókusztermékek innen rendelhetők.


2 megjegyzés:

  1. Juj, a mindenit! :D Ez aztán a nekem való leves! A képek csodásak, mint mindig. ♥ Már csak az ízére lennék kíváncsi... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm! ♥ :) Talán még épp időben küldöm, hiszen csak 35 perccel múlt dél. ;)

      Törlés