2015. április 13., hétfő

Petrezselymes-zöldcitromos csirkefalatok zöldborsó salátával






A citromos, friss ízek zöldségekkel és húsokkal való kombinációját sokan szeretik. Kíváncsi voltam, hogy az én válogatós ízlésem változott-e már annyit, hogy én is szívesen egyek ilyesmit.
Bár ezt a nyarat idéző ételt elsősorban a Kutyafülnek készítettem, azért azt elmondhatom, hogy pár falat erejéig ettem a salátából, de bizony más köret után kellett néznem. A hús persze jobban csúszott. :D Meg kellett állapítanom, hogy van még hova fejlődni, és alig várom, hogy a nyers paradicsom is a barátom legyen.









Hozzávalók 2 személyre:

1 egész csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
1 kis zöldcitrom

Salátához:
20 dkg fagyasztott zöldborsó
4 ek konzerv főtt kukorica
15 dkg kis méretű vagy koktélparadicsom
7 dkg túró
1 kis csili
1 kis fej lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
50 ml frissen facsart zöldcitromlé
1 púpozott ek cukor (lehetőleg nyírfacukor)

őrölt fekete bors
2,5 ek extra szűz olívaolaj

elkészítés:

  1. A két fél csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal ízesítjük, serpenyőben, felhevített olívaolajon mindkét oldalukon 2-3 percet elősütjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük.
  2. A borsót közben sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A paradicsomot méretétől függően felezzük, negyedeljük, vagy kisebb kockákra vágjuk, magjait kivesszük.
  3. A csilit megmossuk, leszárítjuk, hosszában felvágjuk, magjait kivesszük, a húsát finomra aprítjuk.
  4. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük és felaprítjuk.
  5. A dresszinghez a zöldcitrom levét elkeverjük a sóval, a borssal, a cukorral és a csilivel, majd hozzáadjuk az olívaolajat, végül pedig a hagymát és a petrezselymet. A másik citromot cikkekre vágjuk, és félretesszük a díszítéshez.
  6. A túrót egy mokkáskanál segítségével körömnyi darabokra törjük, a felét összeforgatjuk a borsóval, a kukoricával és a paradicsommal, valamint a dresszing egyharmadával.
  7. A húst kisujjnyi vastag szeletekre, majd falatnyi darabokra vágjuk, összeforgatjuk a maradék dresszinggel, tányérra szedjük, citromcikkekkel díszítjük, és a salátával együtt tálaljuk.




















4 megjegyzés:

  1. Hú, de bitang jól néz ki. Gondolom az íze legalább ilyen klassz, úgyhogy kérek szépen kóstolót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan aranyos vagy, köszönöm! :) ♥ Neked biztos ízlene, úgyhogy máris elküldöm az én adagomat. ;)

      Törlés
  2. Ez aztán nagyon jól néz ki és biztosan finom is! Tetszik, hogy ilyen szép színes! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy finomnak látod. :) Igazad van, ez az étel olyan színes, hogy már csak ettől is jókedve lesz az embernek. :D

      Törlés