Nálam valahogy mindig felszaporodik a sárgarépa, aztán meg csak kerülgetem és pakolászom jobbra-balra. Itt volt hát az ideje, hogy felhasználjak belőle néhány darabot. Elég sűrűn készítek ehhez hasonló fűszeres, fokhagymás répát, de eddig sosem ízesítettem mézzel, ill. a fokhagymát sem sütöttem meg előzőleg sütőben, hanem csak vékonyra szelve, kissé megpirítva adtam a répához. Ezzel a kis variálással az íze is más lett egy csöppet, a krémesre sült fokhagymáról pedig kijelenthetem, hogy mostantól kezdve sűrűn teszi majd tiszteletét a konyhámban.
Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy sárgarépa
3 kis fej fokhagyma
olívaolaj
1 ek. méz
1 csapott ek. kakukkfű
1 tk. majoránna
őrölt fekete bors
só
elkészítés:
Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy sárgarépa
3 kis fej fokhagyma
olívaolaj
1 ek. méz
1 csapott ek. kakukkfű
1 tk. majoránna
őrölt fekete bors
só
elkészítés:
- A megtisztított sárgarépát 3 mm vastag szeletekre vágjuk, és gőz fölött, lefedve puhára pároljuk.
- A fokhagymafejeket (héjastól) kettévágjuk, és kevés olívaolajjal meglocsolva, 170°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- A sárgarépát felhevített olívaolajon átforgatjuk, miközben megfűszerezzük és mézzel ízesítjük.
- A krémesre sült fokhagymagerezdeket kibújtatjuk a héjából, a répához adjuk, és az ételt pirosra sütjük. Tálaljuk.
De finom! Így külön még nem készítettem, csak tepsis hús mellett volt "egybeköret" méz nélkül; de most ezt a variációt is ki kell próbálnom. :)
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszik! :) Ó, hát tepsis hússal nagyon finom lehet. Én meg úgy fogom kipróblni egyszer.
TörlésNagyon guszta, én csak így, magában is nagyon tudnám szeretni! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! :) Jól mondod, magában is finom.
Törlés