2012. augusztus 10., péntek

Színes túróval töltött paprikagyűrűk







Izgatott engem ez a túróval töltött paprika-téma. Most amúgy is muszáj kevésbé hizlalót adnom a Kutyafülnek, mert nagyon kerekedik már a pocakja. Ő szerencsére szereti az ilyesmit, így nem volt kérdés az elkészítése. Rántott hús mellé teljes nyugalommal fogyaszthatja az is, aki épp fogyózik, de lehetőleg sovány túróval töltse.

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg tehéntúró
1 púpozott ek 20 %-os tejföl
1 mk só
3 ek apróra vágott lila hagyma
2 ek piros pritamin paprika aprítva
fél szál hegyes erős paprika aprítva
pár csepp napraforgóolaj
2 zöldpaprika
2 piros pritamin paprika (lehet sárga vagy zöld is)

elkészítés:

  1. A túrót villával áttörjük, összekeverjük a tejföllel és megsózzuk. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk.
  2. A hagymát, az erős paprikát és az egyik pritamin paprika kalapját felaprítjuk és az erős paprika kivételével a túróhoz adjuk.
  3. Az erős paprikát pici olajon megfuttatjuk, hűlni hagyjuk, majd ezt is a túróhoz keverjük.
  4. A paprikák csumáját és belső erüket eltávolítjuk.
  5. A pritamin- és a zöldpaprikákat megtöltjük a színes túróval.
  6. A töltött paprikákat háztartási fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  7. Tálaláskor felszeleteljük és húsok mellé kínáljuk, vagy hidegtálra tesszük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése