A hétvégére sütött süteménynek megmaradt a széle, és mivel az a süti már elfogyott, viszont az édesség ehetnékem nem csillapodott, hipp-hopp összedobtam ezt a desszertet. Valóban hamar kitaláltam mi legyen belőle, ui. a maradék almáimat és a régóta tartogatott kókuszkrém egy részét is fel akartam használni. Ráadásul a nap is kisütött, ami ezekben az esős napokban szinte csodaszámba ment, úgyhogy pláne gyorsan kellett dolgoznom, hiszen még fotózni is akartam.
Korábban annyira ízlett a paleo gofrimhoz készített őszibarackkrém, hogy úgy gondoltam, almával is működne. Nem tévedtem – a kókuszkrém ennek a gyümölcsnek is jót tett. :) Na nem mintha önmagában nem lenne finom, de így azért mégiscsak más. Már csak egy kis csokiöntet kellett hozzá gyártanom, hogy kerek egész legyen. Nagyon örültem, mert hihetetlen módon olyan szinten sikerült eltalálnom a mennyiségeket, hogy egy csepp sem maradt ki semmiből, mindent felhasználtam. :)
Végül pedig egy igazán finom desszert lett a jutalmam. :)
Korábban annyira ízlett a paleo gofrimhoz készített őszibarackkrém, hogy úgy gondoltam, almával is működne. Nem tévedtem – a kókuszkrém ennek a gyümölcsnek is jót tett. :) Na nem mintha önmagában nem lenne finom, de így azért mégiscsak más. Már csak egy kis csokiöntet kellett hozzá gyártanom, hogy kerek egész legyen. Nagyon örültem, mert hihetetlen módon olyan szinten sikerült eltalálnom a mennyiségeket, hogy egy csepp sem maradt ki semmiből, mindent felhasználtam. :)
Végül pedig egy igazán finom desszert lett a jutalmam. :)
Hozzávalók 2-4 személyre:
15 dkg diós-kávés piskóta (vagy egyéb maradék piskóta, esetleg babapiskóta)
Almakrémhez:
50 dkg alma
1 citrom leve
3 ek. nádcukor
1 csapott tk. őrölt gyömbér
1 dl kókuszkrém
Csokoládéöntethez:
5 dkg vaj
3 dkg nádcukor darálva
1 dkg keserű kakaópor
1,5 ek. tej
elkészítés:
- Az almakrémhez a meghámozott, magházától megfosztott almákat cikkekre vágjuk, a cikkeket feldaraboljuk, és a citromlevet, a cukrot, a gyömbért is hozzáadva puhára pároljuk.
- A főtt almát botmixerrel vagy villával pépesítjük (nem baj, ha kicsit darabos marad), hozzáadjuk a kókuszkrémet, és kis lángon főzve, a felére elforraljuk a levét. Teljesen kihűtjük.
- A csokoládéöntethez a hozzávalókat fém tálkába tesszük, és gőz fölött összemelegítjük.
- A piskótát kisebb darabokra vágjuk, és 2 nagyobb vagy 4 kisebb üvegpohár aljába lerakunk belőle egy keveset.
- 1-1 szűk evőkanál csokikrémet kanalazunk rá, befedjük 1 púpozott evőkanál almakrémmel, majd újabb réteg piskóta következik. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. (Arra figyeljünk, hogy az almakrémmel zárjuk a sort!) A desszertet behűtve tálaljuk.
Annyira csípem az ilyen desszerteket! :D A sütiszél nálunk is hasonlóképp szokott átalakulni. ...már ha marad belőle... :D Kérek szépen egy kis kóstolót! *.*
VálaszTörlésUgyehogyugye?! :D Igazad van, tényleg csak akkor lehet összehozni ilyen típusú desszertet, ha van elegendő süti, aminek a szélére már nem jut hely a pocakunkban. No meg kell hozzá egy lekerekített sarkú tepsi, ami miatt le kell nyesni a süti szélét. :D Ha ez a 2 dolog együtt van, akkor ilyen "csodák" születnek. :D
TörlésGyere-gyere, főzök egy jó kv-t mellé, űzzünk el mindenféle kórságot! ;)
Piskóta hiányában esetleg babapiskótával is működhet?
VálaszTörlésIgen, persze, bármilyen házi piskóta helyettesíthető babapiskótával. :) Remélem, ízlik majd. :)
Törlés