2012. augusztus 17., péntek

Fokhagymás-petrezselymes csirkeragu





Amikor ma nekifogtam a főzésnek, és elővettem jó ismerősünket, a csirkemellet a hűtőből, még nem tudtam, mihez kezdjek vele. Pontosabban, az világos volt, hogy nem fogok vele hajat mosni, de az még nem, hogy mit főzzek belőle. Aztán egy korábban a Kifőztük magazinban olvasott receptre emlékezve hirtelen megvilágosodtam: a konyha- és hűtőszekrényben szétnézve az alább felsorolt hozzávalókat szedtem össze.
Házi készítésű főtt tészta feltétjeként ettük.




Hozzávalók 2-3 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg bacon
2 ek tejföl
1 ek mustár
őrölt fekete bors
½ mk őrölt szerecsendió

1 csokor petrezselyem

elkészítés:
  1. A bacont felkockázzuk, serpenyőben kissé megpirítjuk. A húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a baconhöz adjuk.
  2. Miután a hús egy kis pírt kapott, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, a szerecsendiót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és készre pároljuk. Főtt tésztára, ill. rizs vagy sült krumpli mellé adjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése