2012. augusztus 17., péntek

Fokhagymás-petrezselymes csirkeragu







Amikor ma nekifogtam a főzésnek, és elővettem jó ismerősünket, a csirkemellet a hűtőből, még nem tudtam, mihez kezdjek vele. Pontosabban, az világos volt, hogy nem fogok vele hajat mosni, de az még nem, hogy mit főzzek belőle. Aztán egy korábban a Kifőztük magazinban olvasott receptre emlékezve hirtelen megvilágosodtam: a konyha- és hűtőszekrényben szétnézve az alább felsorolt hozzávalókat szedtem össze.
Házi készítésű kifőtt tészta feltétjeként ettük.







Hozzávalók 2-3 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg bacon
2 ek tejföl
1 ek mustár
őrölt fekete bors
½ mk őrölt szerecsendió

1 csokor petrezselyem

elkészítés:

  1. A bacont felkockázzuk, serpenyőben kissé megpirítjuk.
  2. A húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és a baconhöz adjuk.
  3. Miután a hús egy kis pírt kapott, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, majd a szerecsendiót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és készre pároljuk. Kifőtt tésztára, ill. rizs vagy sült krumpli mellé adjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése