2022. november 12.

Bounty golyó

 

 



Asszem mégsincs megállás Bounty-ügyben! :D Csak most már nem a boltit vesszük, hanem a házi készítésűt esszük. Igaz, 2 éve vegán kivitelben párszor csináltam, aztán viszont leálltam a gyártással. De 2 év után miért ne kezdhetnénk újra a házi Bounty-evészetet?! És nem csak mi, hanem mindenki, aki szereti, pláne ilyen energiaárak mellett, amikor a sütisütés lassan luxussá válik. Érdemes belőle egyszerre sokat készíteni. Ehhez csupán cukrozott sűrített tejből kell jóval többet főznünk, amit a hűtőben tárolhatunk, hogy aztán bármikor könnyen és gyorsan letudjuk az édesség előállítását. Bár a bevonásához használatos csoki sem olcsó móka, de anélkül mit sem ér az egész! ;)

 


Hozzávalók 12 darabhoz:

12 dkg házi cukrozott sűrített tej
7 dkg kókuszreszelék
8 dkg tejcsokoládé
1 púpozott ek. aprított pörkölt mandula (elhagyható)
1 tk. napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A sűrített tejet serpenyőbe téve kissé felmelegítjük, majd a kókuszreszelékhez adjuk és alaposan összekeverjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A mandulát felaprítjuk, és zsiradékmentes serpenyőben kis lángon megpirítjuk. Kihűtjük.
  3. A kókuszmasszából 12 golyót formázunk. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük az aprított mandulát (de anélkül is készíthetjük).
  4. A golyócskákat fogvájóra szúrjuk, megmártjuk a (mandulás) csokoládéban (kanállal rásegítünk, hogy mindenhol bevonja a csoki), majd villával óvatosan lehúzzuk a fogvájóról, és sütőpapírral fedett vágódeszkára sorakoztatjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük.